fbpx

Kompanija Bingo apelira na građane da optimiziraju kupovinu

1 min. za čitanje

U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli), kao i osnovnih higijenskih potrepština, saopćeno je iz Kompanije Bingo.”Bingo nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač-distributer-Bingo)”, navode iz ove kompanije.

Kako nadalje navode, stanje na policama uslovljeno je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali je distribucija od Bingovih partnera zasada stabilna.

“Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke. Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na protok roba i povećanje ulaznih cijena”, navodi se.

S obzirom na to da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, Bingo je svojim uposlenicima dao instrukcije, te donio odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija, kako bi njima, ali i svim kupcima omogućio što lakše funkcionisanje u ovim okolnostima.

“Svakako, našim kupcima savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju”, navodi se u saopćenju.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sve ce ovo proci jednog dana. Ali sta ce narod sa ovolikim brasnom?

DZeko,ja kupio 2kg brasna-1kg secer-1l ulja,inesto makarona,nek se nadje,jer ima dosta robe ,i bitceje do kraja,ovog virusa,asvi oni koji kupuju natone,dabogda ih korona ubila.Koliko ima penzionera koji mozda ne mogu nist kupit jer nemaju od cega.

Zove me jaran iz Njemacke i moli da mu vrecu brasna kako dobacim do oca penzionera.
Znaci nema nigdje. Sat vremena sam vozio u jednom pravcu da nabavim. I zar ovo nije bruka i sramota. Sve razumijem. I ja sam prohu jeo.
Ali zar se opet mora ponoviti da neko (Srebrenik) ima a svi ostali gladuju.