fbpx

Irfan Halilagić premijer TK uputio čestitku povodom Nove godine

3 min. za čitanje

U povodu nastupajuće Nove godine, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„Dragi građani Tuzlanskog kantona,

Dozvolite mi da Vam svima u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam nastupajuću 2024. godinu.

Svima nama želim da ova, bremenita 2023. godina, koja je pred sve nas, pa i pred Vladu Tuzlanskog kantona stavila nekoliko iznenadnih i neugodnih izazova, sa sobom odnese sve nedaće i poteškoće.

Nakon prošlogodišnjeg zamaha u kapitalnim investicijama i radovima na infrastruktrnim projektima, u ovoj smo godini planirali projektirati nove infrastukturne investicije. Nažalost neugodni i tragični događaji poput onih u Lukavcu i Gradačcu, te komplikacije u oblasti aviotransporta, silom prilika usmjerile su fokus rada Vlade Tuzlanskog kantona na rješavanje ovih gorućih izazova.

Ipak, uz sve nedaće, mislim da smo kao Vlada na srednjem nivou vlasti, i u skladu sa našim ingerencijama i mogućnostima uspješno odgovorili na ono što je tekuća godina stavila ispred nas, minimalno sklanjajući fokus i reducirajući planirane i programirane aktivnosti.

I ove smo godine pokazali da je moguće i drugačije voditi javnu politiku. Održali smo naš način rada i kontinuirano dokazivali da se građanima mogu ponuditi i konkretna obećanja. Da se iza tih obećanja i javnih politika mogu zauzeti čvrsti stavovi i da se ta obećanja mogu i moraju ispunjavati. Godina iza nas pokazala je i da građani razumiju i kada se, zbog objektivnih razloga, neka obećanja ne realiziraju u zacrtanim rokovima.

U tom svjetlu, svim građanima Tuzlanskog kantona danas želim izraziti i zahvalnost za pokazano razumijevanje i izraziti nadu da ćemo takav odnos nastaviti graditi i tokom 2024. godine.

Nadam se da će 2024. godina, koja nam sada već uveliko kuca na vrata, odnijeti ove teške izazove i donijeti nam istinsko olakšanje.

Ovu godinu završavamo otvorenjem Centra za autizam, jedine i referentne ustanove ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a u nastupajućoj godini čeka nas također nekoliko značajnih projekata. Početak izgradnje generacijskog projekta izgradnje Kampusa Univerziteta u Tuzli već je izvjestan, a tu su i početak rekonstrukcije zgrade Vlade TK u Tuzli, izgradnja objekata pravosudnih i drugih institucija za koje smo ove godine pripremali projektnu dokumentaciju.

Također, ohrabren pozitivnim ekonomskim pokazateljima koji se odnose na naš kanton, nadam se da će 2024. godina donijeti dalji rast ekonomske aktivnosti i produktivnosti privrednih subjekata na Tuzlanskom kantonu, a time i povećanje životnog standarda svih građana.

Dragi građani, svima Vama želim da nova 2024. godina donese, prije svega zdravlje, olakšanje, porodičnu sreću i poslovni i svaki drugi uspjeh.

U tom smislu svim građanima Tuzlanskog kantona, svim Bosancima i Hercegovcima, i svima onima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom jedinom domovinom, me gdje se vi nalazili, u svoje i u ime Vlade Tuzlanskog kantona, uz najljepše želje čestitam nastupajuću 2024.godinu.“

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments