fbpx

Higijensko-epidemiološka situacija u UKC-u Tuzla je stabilna i pod kontrolom

1 min. za čitanje

Dana 29.01.2020. godine menadžment UKC Tuzla je zbog procjene o mogućoj nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u regiji i mogućeg širenja virusa gripe, donio odluku o zabrani posjeta hospitaliziranim pacijentima, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

U proteklom periodu 31 pacijent je bio hospitaliziran u Klinici za zarazne bolesti UKC Tuzla. Trenutno, na navedenoj Klinici je hospitalizirano 12 pacijenata pod dijagnozom sindrom inluenze ili gripa. Nažalost, i pored svih preduzetih aktivnosti i napora medicinskog osoblja, u dva pacijenta je došlo do letalnog ishoda zbog izuzetno teškog komorbiditeta, odnosno pridruženih dugotrajnih hroničnih bolesti.

Što se tiče informacije o mogućoj infekciji i obolijevanja od infekcije korona virusom, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla su preduzete mjere rane detekcije prema uputama Federalnog Ministarstva zdravlja, i do sada nema sumnjivih niti potvrđenih slučajeva obolijevanja od infekcije korona virusom.

Pozivamo građane da se  pridržavaju mjera prevencije u cilju smanjenja obolijevanja od gripa i drugih zaraznih bolesti i da poštuju odluku o zabrani posjata hospitaliziranim bolesnicima u UKC Tuzla, saopšteno je iz UKC-a Tuzla.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments