fbpx

Čestitka načelnika Edina Delića povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena

1 min. za čitanje

U ime Općine Lukavac i u svoje lično ime Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić upućuje najiskrenije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena svim građankama općine Lukavac, Bosne i Hercegovine i svijeta.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. marta svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Nastao je kao inicijativa socijalističkih organizacija u razdoblju prije Prvog svjetskog rata u borbi za jednakost, pravo glasa kao i emancipaciju žena.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost i odajemo poštovanje svim majkama, suprugama, kćerkama, sestrama, dragim sugrađankama koje svojom ljubavlju, znanjem, požrtvovanošću, hrabrošću, posvećenošću i razumijevanjem čine naše živote sigurnijim, ljepšim i sretnijim.

Neka vam drage naše sugrađanke sutrašnji dan ali i svi ostali dani u godini budu ispunjeni poštovanjem, ljubavlju i pažnjom.

Sretan 8. mart!

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Klocino, 8. Mart je samo za zene iz kojekakvih ustanova da se mogu napucat i ranije otici sa posla. Nije to praznik za ostale iz realnog sektora i domacice.
Otjerali ste vi iz Lukavca dosta pametnih i skolovanih zena. Zato se ne blamiraj vise.
I moze li neko da kaze onom slonu sa televizije da se makne.
Pravi je tuljan.

Najiskrenije ? Egologu ne odgovara ni pozitiv, ni komparativ,samo superlativ.
Osobe mogu biti iskrene ili neiskrene. A, Egolozi…