fbpx

BIHAMK – Zbog niskih temperatura moguća poledica na putevima

2 min. za čitanje

Na svim vlažnim lokalitetima zbog niske jutarnje temperature može se očekivati poledica, a posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Slab snijeg jutros pada na Makljenu (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Ivanu (Tarčin-Konjic) i Nišićima (Sarajevo-Olovo), ali se ne zadržava na kolovozu.

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Skreće se pažnja i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, u vremenu od 09.00 do 15.00 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. 

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-04.30 sati) saobraćaj obustavlja. 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments