fbpx

BIHAMK – Vozi se po vlažnim kolovozima, mogući odroni na brojnim dionicama

2 min. za čitanje

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ii mokrom kolovozu, a i dalje se upozorava na brojne dionice na kojima su učestali odroni. Izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Banj Brdo, Višegrad-Vardište, Mostar-Doljani, Buna-Masline i Grude-Posušje, kao i prijevoji Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). 

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima Banovići-Ribnica i Simin Han-Kalesija, dok zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na put Novi Travnik-Bugojno, preko Rostova.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Počeli su radovi na semaforizaciji raskrsnice na sjevernom ulazu u Mostar, zbog čega će se svakog radnog dana, od 08.00 do 16.00 sati, saobraćati usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments