fbpx

BIHAMK – U višim predjelima snijeg, dok se u nižim predjelima saobraća po mokrom kolovozu.

2 min. za čitanje

Zbog saobraćajne nezgoda u tunelu Grab (pravac Lepenica – Tarčin) i saobraćajne nezgode na izlazu iz tunela 1.mart (pravac Zenica – Kakanj), saobraća se usporeno voznom trakom. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po mokrom kolovozu.

Zbog ugaženog snijega izdvajaju se putevi: Bugojno- Novi Travnik (Rostovo), Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad (Mlinište), Jablanica-Posušje (Blidinje), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Vlasenica-Han Pijesak (prevoj Han Pogled), Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj).

Na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozorava se na poledicu, dok se u nižim područjima poledica može očekivati na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog pravoslavnog Božića, danas od 12 sati do sutra (07.01.) do ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments