fbpx

BIHAMK – Snijeg otežava saobražaj u višim planinskim predjelima, zimska oprema obavezna

1 min. za čitanje

Snijeg koji pada u većem dijelu Bosne otežava saobraćaj, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima. Trenutno je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko Romanije (Sarajevo-Rogatica).

Snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Trnovo-Foča (Rogoj), Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelja), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (Blidinje), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (preko Makljena).

Raskvašenog snijega na kolovozu ima i na dionicama u nižim područjima, kolovoz je mokar i klizav. Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Sanacioni radovi aktuelni su na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kraća.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments