fbpx

BIHAMK – Smanjena vidljivost zbog magle

1 min. za čitanje

Prohodnost puteva u Bosni i Hercegovini jutros je dobra i saobraćaja se po suhom ili vlažnom kolovozu. Jutarnja magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Mostar-Čapljina-Neum, Zvirovići-Bijača, Zenica-Maglaj, Žepče-Zavidovići-Vozuća, Gračanica-Šićki Brod-Kalesija, Jajce- Donji Vakuf- Bugojno i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (na Makljenu), te šire područje Sarajeva.i saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Mostar-Čapljina-Neum, Zvirovići-Bijača, Zenica-Maglaj, Žepče-Zavidovići-Vozuća, Gračanica-Šićki Brod-Kalesija, Jajce- Donji Vakuf- Bugojno i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (na Makljenu), te šire područje Sarajeva.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovozu izdvajaju se putevi: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno. Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) izvode se u noćnim satima (23-05 sati), a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova. Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments