fbpx

BIHAMK – Magla jutros smanjuje vidljivost, na pojedinim dionicama i do 50 m

2 min. za čitanje

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a skreće se pažnja i na učestale odrone.

Magla smanjuje vidljivost, na pojedinim dionicama i do 50 metara. Izdvajaju se putevi Sarajevo zapad-Tarčin, Izačić-Bihać-Ripač i Priluka-Glamoč-Mlinište, kao i šire područje Bugojna i Ključa, te pojedine dionice uz rijeku Savu.

Na dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na poledicu, a na pojedinim dionicama u zapadnoj Bosni mjestimično ima i snijega na kolovozu. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments