fbpx

BiH: Zbog niske temperature i poledice vozači se pozivaju na pojačan oprez

1 min. za čitanje

Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). Posebna pažnja skreće se na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Livno-Šuica upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments