fbpx

U Fabrici cementa Lukavac do marta redovni remont postrojenja

2 min. za čitanje

U Fabrici cementa Lukavac je u ponedjeljak, 11. januara, počeo redovni godišnji remont postrojenja koji će trajati do 1. marta 2021.

Tehnički direktor Nedim Pašić je tim povodom naglasio da će nakon obavljenog remonta biti dodatno unaprijeđena energetska učinkovitost u proizvodnji klinkera, ali da će predviđeni radovi donijeti i nova poboljšanja svih ekoloških aspekata proizvodnje, s posebnim osvrtom na maksimalno povećanje udjela alternativnih goriva i smanjenje korištenja fosilnih goriva.

Dosadašnja ulaganja u modernizaciju i razvoj naše cementare u skladu sa evropskim normama smatramo velikim postignućem, jer smo na ovaj način uspjeli da minimiziramo štetne uticaje na kvalitet vazduha i okoliša. Najbolji primjer je činjenica da zvanični podaci mjerenja parametara kvaliteta zraka u Lukavacu i okolini tokom ljeta kada fabrika radi u punom kapacitetu pokazuju dobru kvalitetu, dok u zimskim mjesecima kada ne radimo zagađenje vazduha je znatno povišeno. Naše čvrsto opredjeljenje je strogo pridržavanje svih propisanih mjera za zaštitu životne okoline i bezbjednost i zdravlje uposlenika i građana. U fokusu su nam projekti daljeg unapređenja poslovanja i održivog razvoja, kao i inicijative i programi podrške lokalnoj zajednici i mladim generacijama – istakao je Pašić.

Fabrika cementa Lukavac je uprkos svim nedaćama koje je donijela 2020. godina uspješno i bez prekida okončala proizvodnju cementa prema planiraniranim količinama, sačuvana su sva radna mjesta i ostvareni dobri prodajni rezultati.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments