fbpx

BiH danas otvara pregovore za Sporazum o suradnji s FRONTEX-om

1 min. za čitanje

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas će se sastati sa zamjenikom generalnog direktora za unutarnje poslove pri Europskoj komisiji Oliverom Onidijem.

Tim sastankom, kojem će prisustvovati i predstavnici tima BiH za pregovore o Sporazumu o suradnji s Agencijom za europsku graničnu i obalnu stražu (FRONTEX) na čelu s direktorom Granične policije BiH Mirkom Kuprešakovićem, bit će ozvaničen početak pregovora o tekstu sporazuma.

– Nakon uspostavljanja operativne suradnje s EUROPOL-om, ovaj sporazum slijedi važan korak za BiH u integraciji u zajednički europski sigurnosni prostor. Ministarstvo sigurnosti na taj način ispunjava i jednu od važnih pretpostavki za otvaranje pregovora BiH s Europskom unijom – saopćeno je iz te institucije.

Predsjedništvo BiH je na vanrednoj sjednici 8. veljače donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Europske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) u Bosni i Hercegovini.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments