fbpx

Aplikacija Sky je “pala”, mnoge poruke dešifrovane

2 min. za čitanje

Sky je pao, sve se vidi, nikada nećemo izaći iz zatvora, ovo je poruka Milana Matkovića, narkobosa iz Trebinja koji je uhapšen prije dvije godine i nalazi se u pritvoru u Vojkovićima.

Poruka Matkovića itekako je istinita. Sky jeste pao, brojne poruke su dešifrirane. Pitanje je dana po koga će doći policija i ko je sljedeći. A kandidata za hapšenje je mnogo.

Do sada je Sky ulovio na stotine osoba.

Ne samo iz kriminalnog miljea. Padaju i načelnici općina, savjetnici, direktori… Mnogi su mislili da su zaštićeni.

Do sada je uhapšeno više od 15 policijskih službenika. Počeo je da čisti pravosuđe, srušio je tužioce, sudije, policajce iz vrha policijskih struktura.

No, zagrijavanje je tek počelo.

Sky sve vidi i na njemu se ništa ne može skriti. Tužilaštvu stižu novi dokazi i kripte. Vojkovići su već puni osoba koje je ulovio Sky. Na redu je zatvor “Miljacka”.

Obruč se polako steže i oko velikih riba. Svi koji su godinama spinovali i tvrdili da su narkodileri osobe koje su van države svjesno su to radili da bi zaštitili sebe.

Ali kumovi organiziranog kriminala su u BiH. To će vrlo brzo vidjeti i razotkriti.

Zato mnogi strahuju od SIPA-e i MUP-a KS.

Smjenom Osmana Mehmedagića s čela OSA-e i Vahidina Šahinpašića, šefa Kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e, tek stvari polako izlaze na vidjelo. Sky je tek zagrebao po površini.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments