fbpx

Almir Terzić prijavio Elmedina koji živi sa dvije žene FUP-u i Centru za socijalni rad

Almir Terzić, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad u vezi sa Elmedinom Karićem iz Busovače, koji je posljednjih dana dospio u javnost zbog neobične priče jer živi sa dvije žene.

3 min. za čitanje

Terzić, naime, tvrdi da riječ o osobi koja ima nelegalno prebivalište te naglasio i da je poslao dopis FUP-u i tražio reakciju, piše N1.

”Poštovani! Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača. U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu. Lijep pozdrav. Centar za socijalni rad Busovača”, odgovorili su Terziću iz Centra za socijalni rad Busovača.

Život s dvije žene Elmedin je, podsjetimo, ranije za medije kazao da živi s dvije žene, od kojih je jedna Ukrajinka, a druga državljanka BiH sa kojom ima troje djece. Naglasio je da se dobro slažu. Elmedinova prva supruga, Fatima, majka je njihovih troje sinova i zajedno su prošli kroz mnoge uspone i padove tokom godina braka. No, prije dvije godine, Elmedin je doveo drugu ženu u svoj život. Upoznao je Janu, koja dolazi iz Ukrajine, dok je boravio u Njemačkoj na privremenom radu. Elmedinov otac, međutim, nije podržao ovu nekonvencionalnu obiteljsku dinamiku i istjerao je sina iz kuće izražavajući svoje neslaganje s načinom života koji je Elmedin odabrao. No, Elmedin je odlučio kupiti kuću na otplatu, gdje sada živi sa svoje dvije žene i njihovo troje djece.

Karić je otvorio i TikTok profil gdje redovno priča o svojim ženama i o komentarima sa kojima se susreće nakon objave njegove životne priče. Rekao da policija može doći da popiju kafu, a da ga je Centar za Socijalni rad već zvao, i “da i oni mogu doći kad žele jer djeca imaju sve što je potrebno za život”. Pojasnio je da je u braku sa Fatimom, a da je sa Janom u izvanbračnoj zajednici, te da ne krši zakon. Rekao je i da ima državljanstvo BiH, a da je Jana predala za vizu.

@elmedin991 #tiktok #foryoupage #viral #fyp #ukraine #50 ♬ original sound – Elmedin
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Elmedin ima salgiju. Almir ljubomoran.