fbpx

1. juna počinje isplata naknada porodiljama na TK

1 min. za čitanje

Stvoreni su svi uslovi za realizaciju mjesečne naknade majkama porodiljama u Tuzlanskom kantonu. Naime, Vlada TK je na današnjoj sjednici je odlukama utvrdila da će nazaposlene majke, za djecu koja su rođena od 1. aprila, ove godine imati pravo na mjesečnu naknadu u visini od 996 KM, dok postoje ispunjeni uslovi za ispunjavanje prava,a najduže 12 mjeseci od dana rođenja djeteta. Što se tiče majke porodilja koje su u radnom odnosu one će imati dio sredstava koja će se refundirati odnosno isplaćivati će se razlika od iznosa koji primaju i prosječne plate FBiH,odnosno 996 KM.

” Za jednokratnu novčanu pomoć, koja obhvata period od 1. aprila, 2021 – 1. Aprila 2022, to je jednokratna pomoć za sve majke bez obzira da li su bile zaposlene ili ne one će doiti pomoć u visini od 996 KM. Mi smo u planu da od 1. juna  krenemo sa isplatom, naravno sva sredstva koja su predviđena od 1. aprila bit će refundirana svim majkama koje ostvaruju to pravo” rekao je Mirsad Muhamedbegović, ministar za rad i socijalnu politiku TK

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kažu, majka koja rodi petero djece osigurala je sebi starost. Prva žena, majka, na TK-u, koja rodi peto dijete, dobija zajedno sa mužem ovaj jednomjesečni iznos od 996 KM od mene lično. Biće mi još draže ako rođenje tog djeteta bude izraz ljubavi i poštovanja prema njenom mužu. Alah je moj svjedok i Gospodar, a moji su podaci dostupni u Redakciji.