378.605,65 KM za obnovu puteva u povratničkim naseljima

1 min. za čitanje

Potpisivanje-ugovora_VU prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona danas je potpisan 378.605,65 KM vrijedan Ugovor o sanaciji lokalnih putnih komunikacija u povratničkim naseljima.

„Iz ovogodišnjeg Budžeta Tuzlanskog kantona za podršku povratku raseljenih lica u prijeratna prebivališta obezbijeđena su sredstva za sanaciju lokalnih putnih komunikacija u povratničkim naseljima Tuzlanskog kantona, kao i na području 12 općina na području Republike Srpske, a koja gravitiraju Tuzlankom kantonu“ istakao je Sead Mujanović, Ministar za obnovu, razvoj i povratak Tuzlanskog kantona.

Iako je u Budžetu Tuzlanskog kantona za ovu namjenu bilo planirano 500.000 KM, nakon provedene procedure kompanija „Junuzović – kopex“ d.o.o. Lukavac je bila najpovoljniji ponuđač sa cijenom od 378.605,65 KM.

„Naša kompanija je već prepoznata kao kvalitetan izvođač radova, a drago nam je što smo na ovom projektu prepoznati i kao najpovoljniji. Već u ponedjeljak mi počinjemo sa prvim radovima, a moram istaći i veliko zadovoljstvo što ćemo našim radom pridonijeti bržoj i kvalitetnijoj realizaciji održivog povratka u ovim općinama“ istakao je Amir Junuzović – vlasnik kompanije „Junuzović – kopex“.

(SodaLIVE.ba/Odjeljenje za informisanje)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner