fbpx

37 vozila za bolju spremnost policije Tuzlanskog kantona

2 min. za čitanje

Svečana primopredaja,a time i realitacija projekta Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona izvršena je danas u prostoru Ministarstva.

Nove 33 Škode Oktavije raspoređene su policijskim stanicama, sektorima uniformisane i kriminalističke policije, a četiri kombi vozila marke Volkswagen dodijeljena su Jedinici specijalne policije.

Prisutnim službenicima policije, gostima i predstavnicima medije su se obratili premijer TK-a Bego Gutić, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić i policijski komesar Fadil Šljivić.

c90f45c4-d6e3-4105-95eb-9a243faeddea

U svojim obraćanjima ministar Husein Topčagić i komesar Fadil Šljivić su se zahvalili Skupštini i Vladi TK-a što su omogućile ovu historijku i do sada najveću kapitalnu investiciju u opremanju policije, čime se nivo operativnosti Uprave policije MUP-a TK-a podiže na višu razinu.

„Posmatrajući ovu investiciju jasno nam je da je sigurnost s jedne strane skupa, a s druge strane, ona je za naše građane neprocjenjiva. Upotreba novih vozila sigurno će doprinijeti spremnosti naših službenika da pravovremeno odgovore na izazove koji se pred njih budu stavaljali“ rekao je ministar Husein Topčagić.

b0886c83-d088-469d-aff8-d5a17d14da02

„Stanje i uslovi prostora i sredstava s kojima naša policija radi nisu na zadovoljavajućem nivou, i u skladu sa standardima koji ovu oblast uređuju. Ovo je prva faza projekta opremanja policije Tuzlanskog kantona, kojeg će Vlada nastaviti već u narednoj godini i za što smo već predvidjeli značajna sredstva u Budžetu za 2016. godinu“, rekao je premijer Bego Gutić i dodao da je ulaganje u policije direktno ulaganje u sigurnost svih građana Tuzlanskog kantona.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i predsjednik Skupštine TK-a  Senad Alić, ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments