Zar za ovo služi “korzo”!?

2 min. za čitanje

Nedavno smo pisali o “korzu” i ništa se nije promijenilo, ovoga puta želimo da svim našim posjetiocima dočaramo kako to izgleda lukavački korzo.

Svrha ovog članka je da se otvore oči policijskim službenicima ali i gradskim vlastima jer znamo da nas čitaju.

Pitamo naše službenike:

  • Zar je tako teško postaviti par fizičkih prepreka, pa makar to bila i obična traka, na dva kraja ulice i time spriječiti slučajan ili namjeran prolazak automobila!?
  • Treba li neko nastradati da bi oni koji brinu o sigurnosti građana konačno nešto korisno uradili?

Na korzu smo bili prisutni 20 minuta, u tih 20 minuta naši policajci su “ulovili” tačno 7 automobila i napisali 7 kazni bez i jednog propusta. Napominjemo da kazna iznosi od 20KM do 40KM.

Kako to sve izgleda…

19:00 – Izgled “korza”, nema nikakvih fizičkih prepreka kako bi se zaustavili automobili, nema ni trake na početku ulice kako bi vozači znali da ne smiju prolaziti.

1
Dolazi prvi automobil, vozač je zaustavljen nakon što je prošao pored djece koja su se igrala. Nastala je mala prepirka dok policajac piše kaznu…

2

3

19:03- Nakon toga vozaču je uručena kazna i on odlazi i prolazi kroz “korzo”, djeca se i dalje igraju ali dolazi drugi automobil…

6

Nakon ovog automobila, dolazi i treći…

7

Sada se lijepo vidi, pješaci šetaju trotoarom a “korzo” služi da bi policajci naplatili kazne. Naravno, svi “ulovljeni” su nastavili i prošli su kroz “korzo”. Mi smo prestali sa fotografisanjem nakon trećeg automobila, jer nam je lijepo prišao jedan od policajaca i pitao nas imamo li nekih problema i treba li nam neka pomoć jer je primjetio kako fotografišemo njega i kolegu. Nakon što smo rekli da samo fotografišemo “korzo” on se lijepo pozdravio i udaljio.

Na kraju želimo samo reći da nemamo ništa protiv ovih policajaca koji su radili ono što im je naređeno, i opet ćemo samo da pitamo naše službenike: Zar za ovo služi korzo!?

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
10 komentara
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast gospodo policajci,OK je sto su naplatili kaznu,lijepo ima znak na kojem je zabrana skretanja i vremenski period,jer ti isti vozaci koji nisu vidjeli taj znak,vjerovatno ne bi primjetili ni bilo koji drugi,ali naplatiti kaznu i pustiti da nastavi svoju putanju,meni je to neshvatljivo,da su oni stali gore malo vise,pa na jedno 30 metara od skretanja stavili traku radi pjesaka pa neka oni stoje i pecaju nesmotrene vozace,ali da ne dozvole da se ugrozi neciji zivot.

Ok je to da ima znak i da nisu gledali vozaci u njega kad su skretali, ali u svakom slucaju ovo nije dugorocno rjesenje za korzo, mora se taj problem rjesit jednom zauvjek, a ne zatvarati ulicu povremeno

znak ima kad ides od petraka pa skreces desno prema trgu ali kad ides od crkve i skreces lijevo prema trgu nema nikakog znaka i upozorenja!

ma znam i ja da tu ima svega,platila sam jednom kaznu za to skretanje,jer nisam mogla vidjeti sta je pisalo na znaku,isla onom ulicom od hotela pa posla na trg,ali tad su bili ondje na pocetku pa sam se morala vratiti posle placene kazne od 20 km.

Trebam li napomenuti da od tad i zimi gledam koliko je sati kada hocu skrenuti tamo 😀

MA BITNO JE DA ONI TE PARE UZMU. POSLIJE CE TO NAS NACELNIK SVE USMJERITI NA POPRAVKU STARIH I IZGRADNJU NOVIH ULICA.
A TREBA SE OPARIT I ZA PLACANJE KOJEKAKVIH KAZNI VLADI KANTONA…

dok jednom neko ne uleti i ne zgazi jedno 5-6 ljudi na tom “korzu” nece se nista promijenit a mozda ni tad .

polako ba malo da stanemo na noge..sredice nama korzooo.oslobodice ga skroz od saobracaja i bice samo setaliste…pouzdana informacija….

to bi bilo idealno, ali je to velik zahvat bas

ma da… napravit ce oni korzo. A do tada ce ovi da naplacuju kazne? Sto je najgore, naplate ti kaznu i onda te puste da prodjes autom gdje si i krenuo… pa gdje je tu pamet???

Naravno, napravit ce korzo samo, koliko je pametno zatvoriti jednu ovakvu ulicu? Bolje da su ova dvojica stala na dva kraja ulice i upozoravala vozace… eto koliko im je stalo do nas običnih gradjana i koliko sluze nama…

treba ukinuti ovaj korzo. ovime je blokirano pola grada, kada ce to seljaci da shvate

adbanner