Veliko interesovanje: Za šest dana prijavljeno više od 600 građana opštine Lukavac

2 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Na području općine Lukavac iz dana u dan raste broj prijavljenih kandidata za popisivače i instrukture za predstojeći popis stanovništva, a zainteresovani trebaju imati na umu da je riječ o ograničenom broj aplikacija.

Za šest dana od kada je objavljen javni poziv imamo više od 600 prijavljenih. Molili bi sve zainteresovane da se što prije prijave jer na svim opštinama je ograničen broj prijava. Saznajemo od članova Popisne komisije.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Podsjećamo, da su ovim javnim pozivom komisije općina i gradova pozvale sve zainteresovane kandidate da se prijave za obavljanje poslova općinskih instruktora i popisivača u sprovođenju popisa stanovnistva ,domaćinstava i stanova u BiH ove godine. Zainteresovani građani mogu se prijavljivati od 11. do 31. jula svakog radnog dana, od 10 do 15 sati u prostorijama Doma kulture Lukavac, Salon 2.

Inače za potrebe popisa u BiH biće angažovano 18.879 popisivača, a biće obučeno i dodatnih 20%, koji će biti angažovani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata. Pored toga, biće angažovana i 2.464 opštinska instruktora, od kojih će svaki biti nadležan za sedam do deset popisivača, a biće obučeno i dodatnih 20 odsto, koji će biti angažovani u slučaju odustajanja.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Kako je predviđeno, popisivači će po jednom popunjenom obrascu kao naknadu dobiti od 1,75 do 1,95 KM u zavisnosti od područja u kojem će raditi, a instruktori 70 KM po popisivaču. Prema dosadašnjim najavama, popis stanovništva u BiH će koštati više oko 42,6 miliona KM i biće održan od 1. do 15. oktobra ove godine.

(SodaLIVE.ba)

 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments