Ulična kampanja Udruženja za zaštitu flore i faune Lukavac

2 min. za čitanje

Lukavac1

Ulična kampanja Ekokoalicije, koalicije 39 nevladinih organizacija sjeveroistočne BiH pod nazivom „Potražimo informacije o okolišu – one su naše pravo i naša snaga u odlučivanju!“, održat će se u Lukavcu u ponedjeljak, 21. 12. 2009 od 10.00 – 12.00 sati na platou tržnog centra KONZUM.
Cilj kampanje je sakupljanja potpisa građana u svrhu veće informisanosti o stanju okoliša u našem gradu.

Prepoznajući problem nedostatka informacija o stanju i problemima okoliša, kao i formalnog informisanja, Udruženje za zaštitu flore i faune Lukavac (UF-FL), zajedno sa Ekoalicijom, organizuje uličnu kampanju kojom poziva građane na veće zanimanje za ovu problematiku, na traženje informacija od nadležnih kantonalnih vlasti, te poziva građane i vlast na zajedničko djelovanje u rješavanju problema okoliša.

Informisanje građana o okolišu je važno radi njihovog animiranja na uključenje u odlučivanje o okolišu.

Ulična kampanja će se istovremeno organizovati u 12 gradova SI BiH, gdje će se uz podjelu promotivnog materijala sakupljati potpisi građana koji su zainteresovani za informacije o okolišu i koji žele podržati akciju.

Ekoalicija je stvorena u okviru projekta „Od učešća javnosti do održivog razvoja“ kojeg realizuje Udruženje Centar za ekologiju i energiju, Tuzla (FBH) u partnerstvu sa NVO EKO-Leonardo, Priboj (RS). Ona će, prepoznavajući lokalne probleme, raditi na podsticaju učešća građana i vlasti u rješavanju problema jačanjem vlastitih kapaciteta, provođenjem kampanja, podsticajem uključenja javnosti u odlučivanje i davanjem prioriteta projektima održivog razvoja.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

sta je ovo vec se otopio snijeg u Lukavcu ????? il je to stara slika?

stara slika 🙂

adbanner