fbpx

U četvrtak okrugli sto na temu: Radni angažman umjesto prosjačenja

1 min. za čitanje
Ilustracija

“Sa ponosom ističemo da smo prva romska NVO koja je počela sa implementacijom ovakve vrste projekata i koja je u cijeli projekat uključila relevantne institucije. Projekat će trajati od 1.6.2011. do 31.8.2011. godine. a u tom periodu provest ćemo niz aktivnosti sa fokusom na rad u romskim zajednicama. Jedna od tih aktivnosti je i ovaj Okrugli sto na koji smo pozvali relevantne institucije koje bi mogle da se uključe kao naši partneri u ostvarivanju naših ciljeva.

Ne tražimo mnogo, želimo da na području opštine Lukavac smanjimo stepen diskriminacije, predrasuda i raznih stereotipa prema našoj romskoj nacionalnoj manjini. Nadamo se da će i privredni subjekti sa područja opštine omogućiti radni angažman, barem privremeno, za određeni broj članova naše zajednice jer će tako osobama koje vrše prosjačenje stvoriti radnu naviku.

Još jednom ponavljam, NVO Nova Romka Nada i romi opštine Lukavac žele i ovako da dokažu da smo prvi krenuli ka rješavanju problema prosjačenja i želimo da služimo kao primjer ostalim opštinama.” ističe Enes Mahić, Predsjednik NVO Nova Romska Nada za Lukavački info portal | SodaLIVE.ba

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments