fbpx

TK: Smanjen broj krivičnih djela, blagi porast broja saobraćajnih nesreća

2 min. za čitanje

Dana 31.10.2023. godine u prostorijama MUP TK-a u Tuzli, održan je radni sastanak proširenog kolegija direktora Uprave policije MUP TK-a Dževada Kormana sa načelnicima Sektora kriminalističke policije, Sektora uniformisane policije, Jedinice za profesionalne standarde i policijskih uprava.

U skladu s utvrđenim dnevnim redom, na sastanku je razmatrana analiza stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za period januar – septembar 2023. godine, kao i analiza aktuelnog stanja sigurnosti  na području nadležnosti Uprave policije MUP TK-a. Nakon prezentiranih podataka i razmatranja statističkih pokazatelja, stanje je ocijenjeno zadovoljavajućim po svim segmentima sigurnosti, uz nepobitnu činjenicu da je u navedenom periodu na području Lukavca i Gradačca došlo do počinjenja najtežih oblika krivičnih djela koja su opravdano dovela do osjećaja nesigurnosti među građanima.

Analizom statističkih pokazatelja stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za period januar – septembar 2023. godine evidentno je smanjenje ukupnog broja krivičnih djela (među kojima smanjenje krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, krivičnih djela počinjenih od strane maloljetnika, otuđenih motornih vozila i dr). Kada se posmatra stanje u oblasti javnog reda i mira primjetno je smanjenje ukupnog broja počinjenih prekršaja u odnosu na isti period prošle godine. Stanje u saobraćaju karakteriše blagi porast broja saobraćajnih nezgoda i povrijeđenih lica.

Nakon izvršene analize i razmatranja aktuelnih pitanja i prioriteta, usaglašeni su zaključci i buduće aktivnosti Uprave policije MUP TK-a, koje imaju za cilj očuvanje i unapređenje stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments