fbpx

U Lukavcu održana „Otvorena zabavna škola fudbala“

1 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Sportski projekat „Otvorena zabavna škola fudbala“ organizovan je od strane danske nevladine organizacije CCPA (Cross Cultures Project Association), u saradnji sa UEFA, a u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH.

U Lukavcu, ovu organizaciju sprovodi Škola fudbala 10 Lukavac, na čelu sa Vehadom Ibrišimovićem.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Radi se o humanitarnom projektu, koji koristi zabavne igre i pedagoški „FunFootball“ koncept, kao alat za stimuliranje procesa demokratije, mira, stabilnosti i socijalne kohezije, te za uspostavljanje prijateljstva i sportske saradnje između različitih grupa i institucija (općine, fudbalski/nogometni savezi, klubovi, osnovne škole, lideri, treneri, itd.).

Škola je potpuno besplatna i namijenjena je djevojčicama i dječacima u dobi od 6 do 12 godina, a ove godine u Lukavcu je okupila 200 mališana iz Lukavca i Kalesije, od kojih 40 djevojčica. Sa mališanima je radilo 12 asistenata i 3 lidera, a projektom su upravljala 2 instruktora, Vehad Ibrišimović i Suljo Sinanović.

Organizator manifestacije, kao i ranijih godina, je Škola fudbala 10 Lukavac. Mališani će 27. i 28.8. nastaviti svoje druženje u Kalesiji.

VIŠE FOTOGRAFIJA

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments