fbpx

ORK „Omladinac“ Lukavac okončao pripreme za turnir u Njemačkoj

2 min. za čitanje
Pripreme uspješno okončane
Pripreme uspješno okončane

Naši mladi rukometaši na put kreću u četvrtak 30.08.2012.godine, a i ove godine ekipa je pojačana sa nekoliko igrača iz tri domaća premijerligaška kluba sa kojima ORK Omladinac Lukavac ima izuzetnu saradnju.

Na turniru, koji se inače igra u tri starosne kategorije za muškarce i tri kategorije za žene, naše ekipe učestvuju u A (1994 godište) i B (1996 godište) muškoj konkurenciji.

ORK „Omladinac“ Lukavac u „A“ skupini turnir otvara u subotu u 10:25 sati utakmicom protiv UKS „Sokol“ Gdanjsk, zatim slijedi još pet utakmica, u 11:40 protivnik je TuS Heiligenstein, u 12:55 BSV93 Magdeburg, u 14:35 TSV Zehlendorfer, u 15:50 UKS „Conrad“ i u 17:30 Berliner Sport-Verein 1892. Utakmice se igraju u malom gradiću Irxlebenu. Konačan plasman u grupnoj fazi odredit će nastup naše ekipe na drugom danu turnira.

U skupini “B“, ORK „Omladinac“ otvara turnir u sportskoj dvorani „Lorenzweg“ u Magdeburgu, utakmicom protiv BSV93 Magdeburg koja se igra u 10:30 sati, zatim u 12:00 za protivnika imamo SV PostSchwerin, a u 16,30 igramo protiv ekipe TSV Wietzendorf. Takođe, konačan plasman u grupnoj fazi odredit će nastup naše ekipe na drugom danu turnira.

Rukometaši ORK „Omladinac“ Lukavac učinit će sve što je potrebno da na dostojan način prezentuju naš grad i Općinu na predstojećem turniru.

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba će svakodnevno izvještavati sa ovog turnira uz mnoštvo fotografija.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments