fbpx

“Spirit Of The Game” za UFC Lukavac!

2 min. za čitanje
UFC Lukavac na turniru u Mađarskoj

Na turniru učešće je uzelo 6 ekipa iz Hrvatske, Mađarske a našu zemlju predstavljali su članovi kluba UFC Lukavac. Ovo je drugi put da skoro osnovani klub iz Lukavca nastupa na ovakvom jednom turniru.

Nakon 6 odigranih utakmica UFC Lukavac je zauzeo respektabilno četvrto mjesto. UFC Lukavac je također dobio nagradu „Spirit Of The Game“.

UFC Lukavac na turniru u Mađarskoj

“Spirit Of The Game“ se odnosi na sportski duh koji stavlja odgovornost igrača na fair-play. Visoka razina igre se potiče, ali nikad nauštrb uzajamnog poštivanja među protivnicima, poštivanja dogovorenih pravila, zalaganja te ljepote igre. Zaštita tih značajnih elemenata igre služi kako bi se uklonilo nesportsko ponašanje na Ultimate terenu na kojem nema sudije. Radnje kao što su sarkastično ponašanje protivničkih igrača, opasno, agresivno, ratoborno zastrašivanje, namjerni prekršaji, ili neki drugi način „pobjede po svaku cijenu“ ponašanja su suprotna duhu igre i moraju ih izbjegavati svi igrači.

UFC Lukavac na turniru u Mađarskoj

Tim od 10 igrača koji su učestvovali na ovom turniru činili su: Mirela Jukić, Emir Emić, Mirza Imamović, Emir Nuhanović, Nikola Jurić, Alen Sulejmanović, Emir Ramić, Amir Ćudić, Denis Kurtić i Davor Pavić.

UFC Lukavac na turniru u Mađarskoj

Članovi kluba bi se htjeli zahvaliti prijateljima i simpatizerima kluba na jednokratnoj finansijkoj podršci sa kojom su djelimično pokrili troškove odlaska na ovo takmičenje, a posebno se zahvaljuju: Caffe CHILL OUT, Lović & Co, pmp Metalno Lukavac.

UFC Lukavac na turniru u Mađarskoj

UFC Lukavac planira učestvovati na još jednom međunarodnom Ultimate frizbi turniru Frizbi Beyond Borders: Diskovi nad Dunavom. Turnir će se održati 29. i 30. septembra 2012. u Iloku (HR).

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Respect

ćejfi, ćejfi !!!

nisam vidio vece gluposti u zivotu…