fbpx

Sedmica korak do polufinala play off-a

2 min. za čitanje

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici play off-a za odbojkaše odigranoj sinoć u Modriči, odbojkaši OK 7 Lukavac zabilježili su vrijednu gostujuću pobjedu i rezultatom 3-2 savladali domaću ekipu Modriče. Utakmica je cijelim svojim tokom bila rezultatski neizvjesna.

Prvi set domaći odbojkaši riješili su u svoju korist rezultatom 28-26 iako su Lukavčani u ovom setu imali i do 6 poena prednosti.

Lukavčani u drugom setu igraju mnogo ozbiljnije što je rezultiralo dobijanjem seta i to rezultatom 25-23.
Dobru igru odbojkaši “sedmice” nastavljaju i u trećem setu koji rješavaju u svoju korist rezultatom 25-18.

U prilično izjednačenom četvrtom setu, pri rezultatu 22-21 za Modriču, težu povredu ramena doživio je igrač OK 7 Lukavac, Almir Muharemović. Ovaj slučaj potresao je Lukavčane što su domaći odbojkaši iskoristili i riješili set u svoju korist pobjedom na razliku.

U petom, odlučujućem setu, Lukavčani su ipak smogli snage i na samom početku stvorili prednost od 3 poena razlike koju su do kraja seta i održali te na kraju utakmice slavili vrijednu pobjedu na vrućem gostovanju u Modriči.

Uzvratna utakmica igra se u petak, 26. marta 2010. u sportskoj dvorani u Lukavcu.

Pozivamo Lukavčane da u što većem broju prisustvuju ovoj utakmici i svojim bodrenjem podrže “sedmicu” do plasmana u  polufinale play off-a i najvećeg uspjeha lukavačke odbojke u novijoj istoriji.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast momcine. oduvijek se u lukavcu igrala dobra odbojka.
sto se manje para ulaze, ljudi bolje skacu.

jos jedna pohvala za soda live,na medijskom prostoru koji daje nasoj ekipi.pri tom,jos jednom pozivamo ljubitelje odbojke sa nase opstine da nas podrze u drugoj utakmici play offa,i da zajedno proslavimo eventualni ulazak u polufinale.

cestitke za JULSONA…sta znace pravovremene izmjene…najbolji si treneru 🙂

to sedmico samo naprijed…svaka cast treneru i igracima

Cestitke sretno u subotu!!