fbpx

Sedmica gost u Tuzli, Džambić: Pobjednik ne odlučuje prvaka

2 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

U okviru 5.kola Super lige Federacije BiH igra se veliki derbi u Tuzli, između domaće Slobode i OK 7 Lukavac.

Lukavčani su prošlosedmičnom dobrom igrom, i sigurnom domaćom pobjedom nad ekipom Bihaća (3:0) još jednom pokazali da su ove sezone ozbiljan kandidat za promociju u viši rang bh odbojke. Sedmica je trenutno prvoplasirani tim prvenstva, ali sa istim brojem bodova kao i tuzlanska Sloboda, 12.

“Ovo je komšijski derbi dvije ekipe koje se jako dobro poznaju, a i sama pozicija na tabeli oba tima doprinosi da je adrenalin veći nego inače. Prvenstvo je jako dugo, i sutrašnji pobjednik neće odlučiti prvaka. Premier liga je i za jedne, i za druge još uvijek veoma daleko.”-riječi su Alena Džambića, trenera lukavačkih odbojkaša.

Na Ilidži su u prošlom kolu i tuzlanski odbojkaši ostvarili pobjedu, rezultatom 1:3, te će svakako u ovom susretu tražiti potvrdu tih gostujućih bodova. Samo zbog prednosti domaćeg terena, OK Sloboda se u ovom susretu može nazvati blagim favoritom.

“Mi u ovaj susret ulazimo hladne glave, pokušat ćemo odigrati dobro,i ako ispunimo ono što smo radili na treninzima, sigurno možemo očekivati pozitivan rezultat.”– za kraj je dodao Džambić.

Susret se igra u nedjelju, 13.11.2016. u SKPC Mejdan, sa početkom u 17:00 sati, a sudi ga sudijski par Lolić/Imamović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments