fbpx

Radnički pokleknuo u Lipnici; Mladost dijeli drugo mjesto na tabeli

2 min. za čitanje
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

U narednom kolu u Lukavcu je na programu opštinski derbi u kojem se sastaju Radnički i Mladost.

REZULTATI

Dinamo D.Mahala – Mramor 2 : 1
Bosna Kalesija – Tuzla 8 : 0
Ingram Duboki Potok – Mladost Malešići 3 : 1
Mladost Puračić – Priluk 2 : 0
Slaven Živinice – Hajduk Orašje 4 : 0
Radnik Lipnica – Radnički Lukavac 3 : 1
Dizdaruša Brčko – Mladost Tinja 3 : 1
Bosna Mionica – Sloga Tojšići 1 : 0

TABELA

1 Radnički Lukavac 19 14 3 2 35 : 12 23 45
2 Mramor 19 11 3 5 40 : 15 25 36
3 Mladost Puračić 19 11 3 5 34 : 27 7 36
4 Slaven Živinice 19 11 1 7 35 : 13 22 34
5 Bosna Kalesija 19 9 3 7 36 : 32 4 30
6 Priluk 19 9 1 9 20 : 25 -5 28
7 Dinamo D.Mahala 19 9 1 9 28 : 37 -9 28
8 Dizdaruša Brčko 19 8 3 8 19 : 19 0 27
9 Mladost Malešići 19 8 2 9 26 : 27 -1 26
10 Ingram Duboki Potok 19 7 4 8 27 : 24 3 25
11 Radnik Lipnica 19 8 1 10 32 : 31 1 25
12 Sloga Tojšići 19 8 1 10 25 : 28 -3 25
13 Bosna Mionica 19 7 2 10 25 : 37 -12 23
14 Mladost Tinja 19 6 2 11 27 : 31 -4 20
15 Hajduk Orašje 19 6 2 11 18 : 43 -25 20
16 Tuzla 19 3 2 14 14 : 40 -26 11
Podijeli ovaj članak
16 komentara
Subscribe
Notify of
16 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eh vrijeme je da i ovaj Puračić izgubi……..:)

Radnicki i kad bi pusio Mladost, mislim da remiziraju utakmicu bilo bi dobro.. Jer Mramor ne moze stic Radnickog nikad, a i gostuju Puracicu, tako da bi oni bili treci, a klubovi sa nase opstine prvi i drugi – neprocjenjivo 🙂

Idemo Radnicki,Siouxi PUTEM STARE SLAVE !!

Ma pobjediti kakvo neriješeno treba ih poderati i naplatiti za sve iz prve utakmice ove sezone odigrane u Puračiću, nema puštanja……SIOUX 1989…..

plavo bijela inzvazija na lukavac
do novih bodova!!!
glavom mladooooooooooooost

Mehooooo sta pricas odi prodaji halvu i ne rise punoo,kakva invazija?SPEKTAKL SAMO DAJE BOJU TRIBINI DOK JE DRUGARSTVO CINI VELIKOM 🙂 ma sta ja tebi pricam o tome,drzi se vunenih salova,mezi parizer i pjevaj ispod satora

Tako ste govorili i kad je bila utakmica u Puračiću, pa jedini Radnički uze bod tamo na nekim Merajama ono niko više nije, a Radnički je dosta kvalitetnija ekipa uostalom ne bi bio vodeći i polako se pripremao za Prvu ligu a vama sretno u ovoj jer ona vam je plafon……:)

Ko moze da odgovori na ovo pitanje?

Kako nabaviti originalan dres Radnickog? Gdje se moze i da li se moze kupiti?

A koliko klubova ulazi u visi rang na kraju? Jel samo prvi?

Lukavac jarane mi smo ove godine sezone potrošili 20-30 hiljada maksimalno, a vi vise od sto hiljada i nepotrebno je svako poredjenje i o ekipi i bilo cemu
mi da imamo 150 hiljada za sezonu bi sigurno bili na istom mjestu ko i vi, jer ovako sa stotinjak hiljada manje zaostajemo “samo” devet bodova, mi se ni s kim ne takmicimo, al nemojte minimizirat niciji rad, niti nas podcjenjivat, proslu polusezonu ste dosli u puracic da date kao sto su vasi igraci rekli pet golova, pa ste na kraju otisli s bodom, dok ste sve druge ekipe relativno lako pobjedili ako izuzmemo ingram

sudije samo u Lukavcu sude posteno.a kad odemo na stranu masakriraju nas,a tako i vi u puracicu dolazite do bodova …samo se sjetite Slavena,,,,da je kod vas posteno sudjenje za goste vi bi bili u sredini tabele

Ma, nije potrebno dizati tenzije.Sve se odvija povoljno .
Iako su “radnici” malo podbacili normu ,ostali su neprikosnoveni lider na tabeli .I tako ce do kraja ostati.

Mramor je definitivno puko ,i ostalo mu je da se sa “omladinom” bori za drugo mjesto.

A derbi treba stvarno da bude dostojan visedecenijskog rivaliteta izmedju ova dva kluba.
Uglavnom ,navijaci su ti koji svojim aktivnostim ,pred i za vrijeme derbija ,stvaraju atmosferu . Treneri odredjuju taktiku.A igraci su ti koji kroz igru realizuju oboje.
Neka Josik bude pun ,neka bude veliki derbi ,nek ostane u pamcenju da se prepricava !

Mozda bi bilo dobro nakon zavsetka lige odigrati jos jednu utakmicu da se proslavi titula i sretan ulazak Radnickog u prvu ,a Mladosti vice i sretan ostanak u drugoj.
Pri tome ne treba zaboraviti ni na materijalnu dobit koja ,sigurno ,ne bi bila za bacanje !

naprijed čaršijo 0:3

akrep-puracic jesi dobar cega 0:3?Tko ce bolje halvu napraviti,sijeno unijeti i te ostale seljacke poslove,tu bi nas pobjedili

zna li ko šta je sa 3 ligom TK tkz. Šaban ligom

AP ti si doso sa sela da zivis u “grad” i ti znas kako se sijeno kupi i kako se rade seljacki poslovi,nikad vi necete volit radnicki ko mi svoju mladost, jer svi ste vi dosli sa sela da zivite ko fol u gradu,svi ste vi rodom iz jarusaka babica i drugih sela i ko fol sad ste vi lukavcani i volite radnicki,e tu je drug moj veliki problem sto vi se pravite da ste lukavcani a u stvari niste,a dosta ste nama carsijskoj raji zavidni i zelite biti ono sto niste,veliki pozdrav ČARŠIJE!

Davno nekada ,dok su se Radnicki i Mladost borili za ulazak u Republicku ligu ,odigran je jedan derbi koji je mnogim tadasnjim navijacima ostao u sjecanju kao jedan nezaboravan sportski dogadjaj koji je mjesec dana prije samog odigravanja stvori neponovljivu atmosferu.
To sto se dogodilo je bilo mnogo vise ud fudbala.

Fabrike,skole,prodavnice…radnici ,cinovnici,politicari…penzioneri,domacice…dede,nene…djeca,omladina …su zivjeli u znaku fudbala i,prvenstveno,velikog i zdravog rivaliteta izmedju ova dva kluba sa najduzom tradicijom u ovom dijelu Bosne.

Kafane su postali stabovima u kojima se bistrila taktika,analizirale prednosti i nedostaci pojedinih igraca,posebno golmana Mire i Grbe.Jer ,na njima je bio najveci pritisak odgovornosti.Da li ce njihova psiha izdrzati pritisak derbija?

Danima prije derbija,kolone automobila ,ogrnutih klupskim zastavama ,uz neprekidnu pisku sirena ,tutnjale suLukavcem ,Puracicem ,Devetakom ,Prokosovicima…Jer,bio je derbi.

Svakoga predvecerja ,carsija je bila zborno mjesto gdje su se sretali navijaci da bi u prepunim automobilima ,sa klupskim zastavama u rukama,proturenim kroz prozore,Fica,Keceva,Trambija ,Wartburga…kretale da podgriju emocije i zelje navijaca i simpatizera ovih klubova i da ohrabre igrace da pobjedom okoncaju derbi.
Nista drugacje nije bilo ni u Sodi.
Bilo je mnogo pjesme ,aplauza,zviduka ,ali ne i incidenata

Te nedjelje ,stari stadion podno Sodare je bio prepun.
Kada su ekipe istrcavale na teren, mocni huk stadiona je nadjacao zvuk masina sodare i cementare.

Navijaci nisu zalili glasne zice,koje su dovodile na granicu pucanja,da se taj navijacki huk zadrzi do posljednjeg zvuka pistaljke.

Na terenu je “kuhalo”.Nizale su se akcije koje su zaustavljale dah i navijaca i igraca.Radnicki je imao izvjesnu inicijativu i permanentnim presingom u prvih pola sata zelio da”slomi” Mladost i okonca derbi.Mladost je,sa druge strane ,ubojitim kontrama drzala ravnotezu.
U jednom momentu ,tokom prave opsade gola Mladosti,kada je napad odbijen,jednom dijagonalom je uposlen napadac Mladosti ,Babic,koji sam izlazi pred golmana Vracevica.
Laznjakom ga je povukao na jednu stranu da bi ljevicom zakuco loptu u mrezu .1:0!

Ono sto se poslije desavalo na stadionu,ulicama Puracica i Lukavca sigurno je licilo na atmosferu juznih zemalja u kojima je derbi bio festa.

Te godine je Mladost dobila derbi ,a Radnicki prvenstvo.
Ostalo je istorija.

Danas ,14.aprila 2012.pozelio bih da se istorija ponovi.