fbpx

Pobjeda “sedmice” nakon pet setova

2 min. za čitanje

Sportska dvorana u Lukavcu. Gledalaca 300.

Sudije: Darko Krunić (Ljubinje) i Jasmin Husejnović (Sarajevo). Delegat Slavko Grgić (Breza).

Rezultati po setovima: 25:19, 19:25, 25:20, 21:25, 15:12.

7.LUKAVAC: Bašić, Mehmedović, Memić, Sa.Imamović, Salkić, Hrvanović, Burgić, Muharemović, Kambić, Ibričić, Se.Imamović, Sivčević.

Trener Alen Džambić

BRČKO JEDINSTVO: Eminović, H.Šormaz, Trakić, Džinović, Hadžić,L. Šormaz, Mitrović, Vasiljević, Čendić, Dragičević, Hukičević, Ćirković.

Trener Ljubiša Ristić

U Lukavcu se igralo pet setova da bi se dobio pobjednik a na kraju su slavili domaći odbojkaši. U prvom setu domaći su imali vodstvo od 8:5 i 16:9 a na kraju su zabilježili pobjedu od šest poena razlike. U drugom setu domaći su takodje dobro zapečeli i imali vodstvo od 8:5 a gosti su izjadnačili na 9:9 i u nastavku sticali prednost koja je na kraju iznosila šest poena razlike. Treći set bio je u znaku domaćih odbojkaša koji su imali vodstvo od 8;5,16:8 i 20:13 a na kraju su slavili pobjedu od pet poena razlike. Četvrti set donio je dosta uzbudjenja i neizvjesnosti. Nakon vodstva gostiju od 8:4 domaći su uspjeli izjednačiti na 15:15. U nastavku ekipe su se smjenjivale u vodstvu da bi u samom finišu Brčaci bili uspješniji i zabilježili pobjedu od četiri poena razlike. U petom setu domaći su imali vodstvo od 8:5 i ovaj set dobili od tri poena razlike.

Sa novom pobjedom lukavački odbojkaši su se zadržali u gornjem dijelu tabele Premijer lige BiH i obezbijedili učešće u plej offu za prvaka.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ma bravo momci samo naprijed, puno srece u play off.

Bravo