fbpx

Veliki uspjeh Galebova: 14 utrka – 11 medalja

1 min. za čitanje

U organizaciji PK Sloboda na Gradskom bazenu u Užicu (Srbija) u subotu, 08. decembra održan je II Međunarodni plivački miting „Sloboda Open 2018“ na kome je učešće uzelo preko 250 takmičara iz regiona.

Plivački klub Galeb je na ovom mitingu je u pratnji trenera Zerine Karić nastupio sa sedam plivača koji su plivali ukupno 14 trka i osvojili 11 medalja, 3 zlatne, 4 srebrne i 4 bronzane medalje.

Medalje su osvojili: Lejla Imširović sa srebrnom medaljom na 50 metara prsno, Azra Ćosić sa dvije zlatne medalje na 50 metara leđno i 50m delfin, Sara Nukić sa srebrnom medaljom na 50 metara delfin, i bronzanom na 50 metaraprsno, Hamza Mujić sa 2 bronzane medalje na 100 metara delfin i 100 metarakraul, Harun Mehić sa dvije srebrne medalje na 100 metara prsno i 100 metaraleđno, Ramiz Šabović sa zlatnom medaljom na 50 metaraprsno i bronzanom na 50 metara delfin.

Moramo spomenuti i Harisa Dželića koji je po prvi put uzeo učešće na zvaničnom takmičenju i koji je opravdao očekivanja stručnog štaba Galeba jer je dokazao da se radi o perspektivnom plivaču.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments