fbpx

Sportski savez Općine Lukavac: Ostavimo sport sportistima

1 min. za čitanje

Sportski savez općine Lukavac, kao samostalno i nezavisno udruženje građana koje čine članice sportskih kolektiva na području općine Lukavac sa ciljem zadovoljavanja zajedničkih interesa u razvoju sporta na području općine Lukavac, moli sve svoje članice da se suzdrže bilo kakvog javnog istupanja u ime sportskih klubova u toku kampanje za predstojeće lokalne izbore, kako bi na taj način osigurali nezavistno sporta u odnosu na politiku.

Molimo vas, da sve svoje aktivnosti usmjerite na razvoj sporta, posebno jer je postojeća Pandemija Covid-19 značajno uticala na sve sportske manifestacije, te na taj način doprinesemo zajedničkim ciljevica, a to su isključivo interesi sporta, a da kampanje ostavimo onima kojih ih vode u ime i za račun partija koje predstavljaju, te da im u tom smislu svima želimo svu sreću na predstojećim lokalnim izoborima.

Ostavimo sport sportistima poručili su iz Sportskog saveza Općine Lukavac.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Milanče,
Za koga si ti,uopšte?!Bio si u SKJ,zatim si pobornik SDP,navijaš za Našu stranku,zbog g.Osmanovića,sad si najednom postao navijač ideja i programa SDA,ko si ti stvarno?
Ne možeš ni da spavaš,ako ne pomeniš g.Delića/obrazovan čovjek,popularan,kulturan i vispren,a posebno je stručnjak iz psihologije i zna se izboriti s takvim,kao ti Milače iz Puračića.Da je SDA htjela dobro činiti Puračiću i Puračanima,ne bi Puračić bio danas najgora kasaba.Da li si bio skoro u Puračiću,šetao ulicama,posjedio u Domu,otišao na poznatu pijacu,sreo sretne i nasmijane posjetioce posle uspješne kupovine?Ništa od dobrog nisi vidio,samo sivilo i sablast.To je učinila tvoja SDA,svojim činjenjem ili nečinjenjem.
Idi u Poljice,Devetak,Prokosoviće,Gnojnicu,Dobošnicu,tamo je sve u najboljem stanju.Zašto?Zato što je SDA svojim činjenjem učinila njima dobro,što je pozitivno.Kadrovi SDA su u vlasti 30 godina i za to vrijeme uradila mnogo za navedena mjesta,ali je zaboravila da je njena obaveza prema Ustavu BiH,FBiH,čovječno,ljudski da pomogne i ostalim MZ,a posebno Puračiću,Ozrenskom kraju,Jaruškama,Šikuljama,Smolući,…,
Nadam se ,kao razuman čovjek i optimista,da će se ovo stanje promijeniti nabolje,samo u slučaju pobjede g.Delića za mjesto načelnika,a OV bude sa većinom od predstavnika PDA,DS i Naše stranke/koja ima najviše kandidata različitih nacionalnosti,što je vrlo pozitivno/.
Milenče,idi na odmor,ukoliko ti dozvoli socijalna služba i nadzirujući ljekar,i kad pišeš maternjim jezikom,ne piše se mašala već mašallah

Pujdo ko pujdo nije nista bolje ni zasluzio.Sad je prekasno za sve.Previse se u bulju uvuko pa ne moze nikako izaci.Mislio jadan sa svojim ludim komentarima pridobiti simpatije kod Bosnjaka a desi se upravo ono sto ceka svakoga ko svoju vjeru i narod bezocno pljuje da ga ni Bosnjaci kao takvog ne zele.Eto tako ti je Muhamede Balijagicu alias milenko blagojevic pade knjiga na dva slova na tebe i na bivseg stanimira.Inace komentar za desetku cak je previse fer pogotovo sto se tice ljekara predpostavljamo da svi znate ko lijeci ove spodobe kao sto je doticni .Lijep pozdrav!!!!

Kad ti i posljednja kap smole iscuri iz glave, ostaćeš gluv,obnevidio i nijem.Jedino što će preteći, bie urođena mržnja patologica koja te hrani dok ne krepaš.

Znaci sluzis se i tudjim komentarima koje pronalazis po raznim portalima jer imas vremena na socijali si bas te briga.Austrija majka dobra za dzabaljebarose poput tebe.Pujdo li pujdo!!!!

Sve original,biva 1/1. Specijaliziraću na tvom slučajuJer se nauka,posebno psihijatrija,nije suočila sa takvim kalibrom Opičenka k'o što si ti.Biva,najviši stupanj mentalno zaostale osobe, Ili popularnije, “augmentativno “rečeno, IDIOTINA-ortodoksna…

Haman si od sllna zorta fasovo strabizam,oftalmopatiju.Biva iskolačio oči,i opet-biva, koje su se uvukle u očnu duplju ,pa ne vidiš vidljivo i bauljaš po vilajetu gluv i slijep. Još si se pride uhelaćio od silna zorta ,od istine pa se zavuko u mišiju rupu ne zboreći ni imena ,ni prezimena, a čak ni “nik-a”.Al eto,prifatam ,božje davanje . Tako ti grah pao. Biva provincijalac u pozadini koji se drži nečije dumine, ko pjan prošća ,koja te priziva ribarskim mamcem:”Ti mene guraj ,a ja ću te vući!”
Pa si navalio na sebe debele amove i navuko rozane tozluke i trpiš kamdžiju kočijaša kojega tegliš a On Te “vuče” za svoju fajdu.A pošto tako begenišeš,begenišem i ja. Begenišem kao dokazani socijaldemokrata sa internacionalnim iskustvom koji vremenom stiče spoznaje da ni pragmatizam nije podaleko i da valja preuzet akciju pa steći iskustvo.Nadam se da si ipak čuo za sociologiju i filozofiju pa- se pamti.Nego ,pošto nisi Puračak, da ti “rečem”da je čaršija počela da propada zbog našega,čaršijskog slobodarstva,tolerancije i”filozofije suživota” i osvjedočenog merhametluka koji nisu godili mnogima, pa ni SKJ-u,odnosno slijepim i gluhim birokratama , konformistima i “aparatićima”koje je daleko Tvoj SD sa svojim vođom sofisticirao i nadmašio.To je naša -čarsijska sudbina koju i dan-danas vučemo i plaćamo tuđe račune đe god bili i živjeli.Sada vjerujem da će nam iskustvo pomoći da “logiku i ritam “održive svakodnevnice” , realno-boljeg života i istinskog političkog pluralizma koji promovira i Naša stranka i njen lukavački predsjednik,vlasnik Našeg portala;državotvorni SDP kojemu pripadam ;i naravno ,državotvorna -SDA, i njen mladi nečelnički kandidat,da vratimo u realnost . Vi,SD I Vaš mesija, gradite i Lukavac žedan kraj vode. u londonskoj magli . “Spasićete” i Čaršiju,koja će postati ko LUXOR ,jer je piramida već podignuta, koju će obilaziti kolone turista sa Malinjaka-lunaparka, najvećeg u Evropi, da bi se uvjerili u čudo neviđeno i,bezbeli, sa Njime se uslikali. Opucaj selfi i vikni :”Ovo je nama naša petlja dala!”
A kad prođe ovaj kijamet,i kad nas “hećimi otpuste sa globalnog koronarnog”,eto mene u Zemljicu Bosnu i Hercegovinu,čaršiju i Lukavac da proslavimo slobodu,zdravlje i pad egoističnih populista. Ako je u SAD-u, pao,propašće vala’ i kod nas.Inšallah pa će tek biti mašallah.Do tada čuvaj nam se da od jake”promahe ” da ne nazebeš.To savjetuju i eminentni “stručnjaci za medicinu i provjetravanje izvjesnih prostorija” koji primjenjuju u svakodnevnom životu.Jazuk bi bio,treba nama i onih koji “vuku” i na rückwärts ,jer kako bismo inače znali šta je “vorwärts “bez Vas i Onoga koji “sve zna ,smije i umije”…

Ziv i zdrav nam bio Milenko a ove gore sto po naredbi pisu sd uvlakace i sluge vidi kao zadnji sljam . Njihove velike vodje bjedic , brkic i jos par zna se zasto su optuzeni a i ON ce ubrzo

Fala ti na stalnoj podršci i razumijevanju. A,Njegova struktura je k'o trostrana piramida. Biva -vođa,uvlake i navijači. i povremeni spoljni suradnici tipa Smolućanina.maak,budi nam i ti živ,zdrav i hairli !

Populisam koji delic radi preko sporta pravi je daj koju dasku i koju vrecu cementa slikaj se i to je to a isto radi sa penzionerima daj hiljadu dvije penzioneriskim udruzenjima tim njihovim tkz presjednicima i slikanje i to je to . Najveci populisam se sprovodi preko ribarskog udruzenja Smud jer tamo je deliceva sluga onaj Nuhic kome se daje veliki novac za udruzenje samo da se vozd delic slika . Vidicemo 2021 koliko ce imati Smud prodatih dozvola a nece biti ni pola kao u 2020

Ostavite sport sportistima. I glasajte za sda.

Kad Njemu,biva Egologu ,nije potamam onda on pomagajše i nagovara svoje pajtose da intervenišu.”Ostavimo sport sportisima” ! A kad se On ugrađuje u sve sportove i sve živo i neživo,onda je to mašala! Pa kako vas nije sramota da ašićare i otvoreno radite za njega.Ne samo vi iz saveza,nego RTV Lukavac,ribari… Prestanite više ,nije Opžina Njegova imovina! Zato potpuno, i iz sve snage podržavam javnu podršku NK “Mladost iz Puračića” koju su uputili SDA-e i kandidatu gospodinu Irfanu Halilagiću, koji je budući načelnik Općine Lukavac.
Vrijeme je da se istina počne otvoreno i javno zboriti !!!