fbpx

SAZNAJEMO: SKISO Sinovi Bosne Lukavac domaćin zvaničnog Evropskog takmičenja!

2 min. za čitanje


Na adresu najuspješnijeg klub sa područja Grada Lukavac, Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke „Sinovi Bosne“ Lukavac, od strane Evropskog saveza za sjedeću odbojku „Paravolley Europe“ stigla je zvanična potvrda da će se ovogodišnje izdanje Eurolige odigrati upravo u gradu Lukavac/Bosna i Hercegovina.

Od ove godine, Evropski savez za sjedeću odbojku uveo je nova pravila Euroligaškog takmičenja kroz 3 lige nacija: bronzna, srebrena i zlatna! Lukavac je pravo domaćinstva ostvario za 2 nivoa, što je još jedan pokazatelj da su naši zlatni momci, zasluženo u vrhu Evropskog odbojkaškog takmičenja.

U periodu od 12-14 aprila 2024 godine, u okviru srebrene lige, u grupi E snage će odmjeriti domaćin SKISO Sinovi Bosne Lukavac, Kyiv iz Ukrajine i pobjednik bronzane lige iz grupe C.

S obzirom da je naš klub domaćin zlatne lige, samim tim je „čekirana“ karta za završnicu turnira.
U periodu od 17.-19. maja 2024. godine, u sportskoj dvorani u Lukavcu, pored domaćina turnira i pobjednika duela između Ukrajinskog Kyiv-a i prvoplasiranog iz bronzane lige C, učešće će uzeti prvoplasirani i drugoplasirani tim iz grupe D srebene lige nacija (Karabuk ASH iz Turske, FDS Sneek iz Nizozemske i pobjednik bronzane lige iz grupe A.)

Do zvaničnog početka ligaških takmičenja, naši odbojkaši će odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica, a već prva zakazana je za 17.februar u sportskoj dvorani u Lukavcu, kada nam u goste dolazi aktuelni prvak Republike Hrvatske, IOK Zagreb.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments