fbpx

Lukavac: 25. novembra održava se biciklistička vožnja “Escape”

2 min. za čitanje

Povodom ozvaničenja rada MTB kluba “Tribe” Lukavac, 25. novembra će biti održana biciklistička vožnja “Escape”.

Riječ je o vožnji na biciklističkoj stazi dugoj 20 kilometara, koja se prostire kroz prelijepe predijele, a sastoji iz tri dijela.

-Prvi dio vožnje je kroz grad, nakon čega imamo uspon na Bistarac, gdje vozimo pretezno šumskim putem kao naš drugi dio vožnje. Pri povratku kući naša neizostavna stanica je jezero Ontario Bistarac, na kojem ćemo napraviti kratko druženje odnosno, pauzu za užinu i topli čaj, što predstavlja treći dio vožnje. Nakon toga se vraćamo na našu polaznu tačku – park ispred zgrade Opštine Lukavac, čime ćemo i završiti ovu bickilističku voznju. Start vožnje je planiran u četvrtak 25. novembar u 11.00 sati. Našoj vožnji prethodit će polaganje cvijeća ispred centralnog spomen obilježija kod zgrade Općine Lukavac i spomenkosturnice poginulim učesnicima NOR-a, a sve to povodom 25. novembra Dana državnosti BiH. Izjavili su za naš portal iz MTB kluba Tribe i dodali:

-Kako bi učinili vožnju ugodnijom i ljepšom, mi ćemo u nedjelju, 21. Novembra organizovati akciju čišćenja jedne od deponija u našoj okolini gdje ćemo proći biciklima tokom vožnje. Ovim putem pozivamo sve koji žele sudjelovati u organizaciji našeg događaja i radu kluba da nam se jave putem Facebook stranice – www.facebook.com/TribeLukavac ili na email: info@mtbtribe.ba

MTB klub “Tribe” Lukavac sa radom je zvanično počeo u oktobru 2021 godine. Ideja za osnivanje kluba javila se krajem 2020. godine, kada je grupa mladih ljudi u doba pandemije počela aktivno da vozi bickla, istražuju i uređuju nove staze za vožnje. U udruženju će djelovati dvije sekcije, BIKE- biciklistička sekcija opredijeljena iskljućivo za brdski biciklizam i HIKE – planinarska sekcija opredjeljena za lagane i srednje teške planinarske pohode.

Online forma za prijave će biti uskoro dostupna o čemu će svi zainteresovani biti na vrijeme informisani.

Sponzor biciklističke vožnje: Općina Lukavac

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments