fbpx

Eko ronilačka grupa iz Lukavca ostvarila zavidan rezultat

2 min. za čitanje

Proteklog vikenda na Malom Plivskom jezeru, u organizaciji Ronilačkog saveza BiH i ronilačkog kluba Bosna, uspješno su održani 2. Otvoreni Eko kup i Prvenstvo BiH u podvodnoj fotografiji. Takmičilo se u dvije kategorije, DSLR i kompakt foto aparati, sa tri zadate teme: ambijentalna fotografija jezera, riba i makro fotografija.

Međunarodni žiri u sastavu: Dinno Kasalo, producent i urednik BHRT, Branislav Danevski, podvodni fotograf, Goran Butajla, podvodni fotograf i glavni urednik SCUBAlife časopisa, Damir Zurub, podvodni fotograf i CMAS svjetski prvak 2015.g. izabrao je pobjedničke fotografije.

Ispred Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca učestvovalo je 6 takmičara i isti su ostvarili zavidan rezultat, uzevši u obzir da su se takmičili zajedno sa ”zdravom” populacijom. Vratili smo se bogatiji za pet medalja, jednu zlatnu i četiri bronzane, kao i pehar za osvojeno 2.mjesto u ekipnom takmičenju.

unnamed-1

U ukupnom plasmanu na Prvenstvu BiH u kategoriji kompakt naša Merima Mahmutović je osvojila prvo mjesto, kao i dva treća mjesta u kategoriji ambijentalna fotografija jezera i makro fotografija. Također u okviru Otvorenog Eko kupa osvojila je treće mjesto u ukupnom plasmanu.

Elvir Mahmutović je na Prvenstvu BiH u kategoriji kompakt fotografija ribe osvojio treće mjesto.

Nakon održanog Prvenstva BiH u podvodnoj fotografiji, u organizaciji RK Bosna održana je velika akcija čišćenja Malog Plivskog jezera, dio jezera u blizini vodenica. Ronioci iz Sarajeva, Lukavca, Tuzle, Jablanice, Mostara, Sanskog Mosta, Ključa, Bele Crkve, Kajak i kanu klub iz Jajca, svojim angažmanom pomogli su da Plivski biser i ponos grada Jajca ponovo zablista.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ispravka – Mahmutovicka je osvojila tri treca mjesta i prvo drzavno, a ne samo dva treca kao sto u clanku pise !