fbpx

Biciklistički maraton “Stazama bosanskih kraljeva” održan u Konjicu

2 min. za čitanje

U Konjicu je održan 12. biciklističko rekreativno-turistički maraton „Stazama bosanskih kraljeva“ u organizaciji Biciklističkog kluba „Bike tour“ iz Lukavca. 

Ova jedinstvena manifestacija,koja od 2009.godine promovira prirodne ljepote i turističke potencijale, kulturološke znamenitosti i etnološke različitosti, kroz razvoj rekreativno-turističkog biciklizma u BIH, je okupila ove godine 25 ljubitelja biciklizma iz Lukavca i Konjica. Oni su od 14. do 17. boravili na prostoru Boračkog jezera, Glavatičeva i Ruišta.

Na biciklima kroz vožnju upoznali su Boračko jezero, održan je rafting niz rijeku Neretvu, dok su naredni dan odvezli više od 90 kilometara dugu MTB turu od Boračkog jezera do Ruišta i nazad.

Maraton se prvi put održao na području općine Konjic. Izabrali smo ovaj grad zato što ima prekrasne predjele, turističke potencijale i resure koje želimo da prezentiramo. Posjetili smo kulturno-historijske znamenitosti Konjica, a učestvovali smo i u prvoj konjičkoj biciklijadi – izjavio je predsjednik BK „Bike tour“ Nedim Zejnilović.

Edin Mujkić, član BK „Bike tour“ iz Lukavca se posljednjih pet godina bavi biciklizmom. Četvrti put učestvuje u maratonu „Stazama bosanskih kraljeva“.

Drago mi je da smo bili u Konjicu. Grad je prelijep, a posebno mi je drago što sam učestvovao i u prvoj konjičkoj biciklijadi. Bilo je predivno vidjeti Boračko jezero i ljepote Konjica kazao je Mujkić.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments