fbpx

Biciklijada u Lukavcu: Svi na Tirinovac!

1 min. za čitanje

Nakon dugo vremena u nedjelju, 12. jula u Lukavcu će biti održana biciklijada koja se sastoji od gradske i brdske vožnje.

Planirano je da biciklisti svoju avanturu započnu iz ulice Branilaca Bosne, gdje će preko Titove i Omladinske ulice doći do Lukavac Mjesta, a zatim će se uputiti prema Lukavcu, odakle će nastaviti svoju vožnju prema Modracu, jezeru Modrac i Bikodžama. Tamo ćemo se priključiti našoj stazi Tirinovac, preko koje ćemo se vratiti u Modrac i zaputiti prema Domu kulture u Lukavcu, izjavili su iz Bike tour-a Lukavac.

Nakon dolaska u Lukavac učesnici će moći da prisustvuju Skupštini kluba, na kojoj će biti prezentovan rad kluba, biciklijada, kampova i 12. maratona “Stazama bosanskih kraljeva” koji će ove godine biti održan na Boračkom jezeru.

Pozivaju se svi ljubitelji biciklizma da podrže ovu manifestaciju.

PLAN:

08:30 – Okupljanje i registracija biciklista (Ulica branilaca Bosne, pješačka zona)
09:00 – Start (Gradska i brdska vožnja)
11:30 – Otvorena skupština (Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju promociji kluba, biciklijada, kampova i naravno, 12. maratona “Stazama bosanskih kraljeva” koji će ove godine biti održan na Boračkom jezeru.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo jedna molba za kolege koji voze bajk.
Ne vozite trotoarima jer su oni predvideni za pjesake.
Pozz

Slažem se. ali isto tako treba vozačima objasniti da biciklista ima potpuno ista prava u saobraćaju, i nije tu neko smetalo kojem treba svirati da se skloni.

Apsolutno se slazem. Biciklista je ravnopravan ucesnik u drumskom saobracaju.