fbpx

Omladinac treći u Magdeburgu

1 min. za čitanje

omladinacEkipa rukometnog kluba “Omladinac” iz Lukavca osvojila je treće mjesto na međunarodnom rukometnom turniru u Magdeburgu.

U utakmici za treće mjesto Omladinac je savladao ekipu BSV 93 sa ubjedljivih devet golova razlike, rezultat je na kraju glasio13:4 za našu ekipu. Omladinac ni ove godine nije iznevjerio navijače kada igraju u Magdeburgu.Svoj prvi nastum na ovom turniru Omladinac je imao 2007. i došao je do zlata. Prošle godine bio je treći.

Omladinac je nastupao u kategoriji ‘91. godište i mlađi, gdje je učešće uzelo 16 ekipa. Ekipu je sa klupe predvodio trener Emir Junuzović.

(SodaLIVE.ba/Foto:RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

cestitke momci i da tako nastavite…SIOUX-LUKAVAC

Hm momcima svaka cast i onima koji su bili tamo sa nase opstine i onima koji su isli iz capljine i zivinica.Sam da kazem da su prvu godnu kada su bili prvoplasirani isli kao RK.Lukavac,jer RK.Omladinac nije ni postojao.

svaka cast za osvojeno trece mjesto,ipak je to uspjeh…samo me interesuje sta junuz tu radi,nije valjda namirasao lovu pa se ugurao ko fol da pomogne…nidzo legendo vidi se da si covjek od rijeci i neka nisi isao u njemacku,a ovi ****** ostali neka malo vide puta i neka obecavaju djeci da ce postati veliki igraci..mozda i hoce ali cim se budu izgradili kao igraci valja im ici igrati gdje im junuz kaze a ne gdje bih oni htjeli…
RK Lukavac je gradski klub a omladinac je pekarov klub….

ma ne svidja mi se ime ni sekunde ali neka igraju jos i ako pobjedjuju…nek se zovu i leteci medvjedici…SOOOOODA

mante se suplje price ,,hvala ljudima koji su prepoznali da je ovo uspjeh,a sve dok je ovakvih koji razdvajaju neke stvari i koji mrze gradjane svoje samo zato sto igraju za juniore a nece za prvu ekipu,,mi to najbolje znamo zasto to radimo,i ja sam bio u RK Lukavcu a i sada sam u Omladincu,i bio sam svake godine do sada u njemackoj i za sva tri uspjeha sam doprinio i znam kako je lijep osjecaj kada ti neko cestita,,zato nemojte razdvajati nijednu grupu ili klub jer treba da budemo uz njih i da im pusemo u ledja ali svima i rukometasima i odbojkasicama i odbojkasima,,svima jer to puno znaci,,,

to sam ja edo majka:::: odgovor ovom momku koji misli da je pametan ,,kao prvo svaka cast nikoli nikola je kao prvo dobar covjek,kao drugo strasno dobar rukometas od kojeg sam ja puno toga naucio,,ali svejedno to nije dovoljno da se moze porediti sa covjekom koji je igrao za reprezentaciju jugoslavije,,i koji je sada pomocni trener A repre. BIH..i trebamo se ponositi sto je taj covjek nas gradjanin,,:)))