fbpx

Odigrane utakmice prvog kola Općinskog nogometnog Kupa

2 min. za čitanje

U četvrtak (08.04.2010) su odigrane utakmice prvog kola nogometnog Kupa općine Lukavac. U Prokosoviću je gostovala ekipa Svatovca iz Poljica a u jednoj prosječnoj fudbalskoj predstavi bez golova, domaći tim je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca na kraju slavio pobjedu.

Ipak, konkretniji na terenu bili su fudbaleri Svatovca koji su u nekoliko navrata ozbiljnije zaprijetili golmanu Prokosovića Aljukiću. Prvo je u 25. minuti Bajrić na ivici šesnaesterca ukrao loptu odbrani domaćeg tima ali je iskosa sa lijeve strane šutirao u vanjski dio mreže gola Prokosovića.
Dvije minute nakon toga fudbaler Svatovca Džemalić je iz slobodnog udarca sa oko 18 metara šutirao direkno u golmana Aljukića koji loptu boksuje u aut.

U drugom poluvremenu bilježimo tek jednu ozbiljnu priliku, ponovo od strane igrača Svatovca. U 55. minuti Sultanić sa desne strane ubacuje loptu u šesnaesterac Prokosovića gdje je najviši u skoku bio Ikanović čiji udarac glavom brani golman Aljukić. Na odbijenu loptu natrčao je Bajrić koji se ne snalazi najbolje i propušta odličnu priliku da svome timu donese vodstvo a možda i pobjedu u ovom susretu. 

Na kraju se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje je domaći tim bio bolji i na kraju pobjedio rezultatom 4:2.

Kompletni rezultati utakmica prvog kola nogometnog Kupa općine Lukavac:

DSK (Devetak) – Jedinstvo (Huskići) 5:0
Sloga (Bikodže) – Borac (Tabaci) 3:0
Mramor (Babice) – Rudar (Zagorje) 4:0
Turija – Orahovica 77 0:0 (nakon jedanaesteraca 4:2 )
Mladost (Gnojnica) – Bistarac
Prokosovići – Svatovac (Poljice) 0:0 (nakon jedanaesteraca 4:2)
Ratiš (Kruševica) – Mladost (Puračić) 0:3 (Ekipa Ratiša predala je utakmicu)

(SodaLIVE.ba/nksvatovac.tk)

Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

salzem se da je bila prosjecna predstava,jer nikome nije u cilju dati 300 km za sudije za jedan pehar od 30 km,ali zasto nije spomenuta stativa prokosovica u 10 minuti ili prilika u nekoj 38 minuti igraca prokosovica 1 1 sa golmanom gostiju ili neke 2 3 prilike pred sam kraj utakmice za prokosovice kada je buba odbranio.ali sto je najgore od svega sto se ovog izvjestaja tice citiram fudbaler svatovca dzemalic je iz slobodnog udarca sa oko 18 m sutirao direktno u golmana muminovica koji loptu boksuje u aut a u prethodnom komentaru se navodi golman domacih aljukic koji jje i bio na golu prokosovica :)))))))))))))))))))))))))

nego Boze daj nam DSK u prokosovicu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ovaj izvjestaj vjerovatno da je neko iz poljica uradio heheh 

Joj ovog “jaske” lika…haj sto na brckosportu postavljas subjektivne komentare,vec si i ovde dosao solit pamet.Objektivnost prijatelju,to se cijeni…

jaskoo….nije niko iz poljica pisao izvjestaj,jer su i predstavnici sodalive.ba bili na utakmici 🙂

ovo je slobodna drzava anonimus moze se pisat sta hoce a znam da je predstavnik soda live bio na utakmici sto je najgore od svega

čuj ovo “ekipa Ratiša je predala utakmicu” …..hahhahaha
ja seljaka iz Kruševice,pa njima treba zabranit da gledaju utakmice,a kamoli da igraju
čuj predali utakmicu pa nije to tenis,ko im osnova klub crko dabogda….

jasko….ne znam zasto govoris “sto je najjgore od svega”…ocigledno imas neshto protiv predstavnika ovog portala….ili ti se ne svidja kad ti novinari posjecuju utakmice….??

Mozda ce vas “nahvaliti” u novom clanku!!! 

Steta pa nije bilo penala za prokosovice….imalo bi se sta pisati,ovako,ostaje sve na kratkom izvjestaju sa par udaraca prema golu !

samo bezzz laprdate kad pobjedis sve je ok kad izgubis 100 i 1 davo smeta to je tako vazda bilo i bice..hehe..

Boze sacuvaj Adi da imam nesto protiv predstavnika portala,procitaj moj prvi komentar pa skontaj sta sam napisao pa onda komentarisi……………!!!!!!!!!!!!!!!!!mislim ako si bio na utakmici a ja sam bio kao i predstavnik portala.

jbt oko cega se vi svadjate proso je onaj ko je imo vise para 😛 a najbolji su ovi
Ratiš (Kruševica) – Mladost (Puračić) 0:3 (Ekipa Ratiša predala je utakmicu) nece ljudi da se dzabe lome jer su znali da ne mogu proc jer je Mladost platila sudije i bolje predat izgubit posteno 😀 hahahaha toliko od mene Pozz

taj prestavnik sode ako je bio na utakmici il nije htio napisat kako je bilo il nije znao prema tome mora ic jos u skoluuu

daj lik ne seri vishe ti sa svojim navijackim komentarima realan budi nekad ha ja
toliko od mene

jasko ukoliko bi ti bolje sastavio izvjestaj i o svakoj narednoj utakmici fino napises i posaljes na redakcija@sodalive.ba