fbpx

ŽOK Smeč Lukavac: Pobjeda na startu prvenstva

1 min. za čitanje

Proteklog vikenda je započela nova odbojkaška sezona u okviru Superlige Federacije Bosne i Hercegovine za žene, a na startu prvenstva ekipa ŽOK “Smeč” gostovala je u Gračanici i zabilježila značajnu pobjedu na startu prvenstva.

Od početka susreta naše odbojkašice su bile nadmoćnije i ni jednog trenutka domaćim igračicama nisu dopustile da se rezultatski približe. Odličnim servisom, dobrom igrom u polju i uz veliko zalaganje najavile su povoljan rezultat.

Nakon odlične igre u prvom setu, naše odbojkašice se opuštaju, što domaća ekipa koristi za prednost početkom drugog seta. Cijelim tokom drugog seta domaće igračice su imale rezultatsku prednost, te uz blagi pritisak sa klupe domaće ekipe uspijevaju da izjednače rezultat na 1:1.

U preostala dva seta igračice ŽOK “Smeč” su samo na trenutke davale priliku domaćij ekipi da zaigra. Uz odličan servis. dobru igru u polju, od početka je ostvarena značajna prednost što je i bilo dovoljno za konačnu pobjedu rezultatom 1:3.

Naredni prvenstveni susret je na rasporedu u subotu 14. oktobra, kada od 16:00 sati kada u Sportskoj dvorani u Lukavcu gostuje ekipa OK “Gradina-Herceg” Srebrenik.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments