fbpx

ŽOK “Smeč” domaćin ekipi Lukavca u gradskom derbiju

2 min. za čitanje

81779e98-0569-4fc5-a377-7618ec845b8e

Nakon pobjede nad ekipom “Gradina-Herceg” iz Srebrenika, proteklog vikenda, u nedjelju će odbojkašice ŽOK “SMEČ” biti domaćin ekipi ŽOK “LUKAVAC” u okviru posljednjeg kola Superlige Federacije BiH u odbojci za žene, grupa sjever.

673db72c-2833-4ce0-bf9c-6a95a68fc57fNakon devet odigranih kola ekipa ŽOK “SMEČ” zauzima drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli sa 21 bodom i omjerom sedam pobjeda i dva poraza, dok ekipa ŽOK “LUKAVAC” zauzima pretposljednje mjesto sa samo dvije pobjede i ukupno šest bodova.

Pobjedom nad gradskim suparnicama u posljednjem kolu, ekipa ŽOK “SMEČ” bi sigurno zadržala drugo mjesto na tabeli i izborila nastup u završnici prvenstva.

Prema rasporedu takmičenja, PLAY-OFF za prvaka Federacije BiH se igra odmah po završetku prvenstva u kojem učestvuju po dvije prvoplasirane ekipe iz grupa sjever i jug, a prema trenutnom stanju na tabeli u polufinalnim utakmicama završnice bi se sastale ekipe OK “Goražde” – ŽOK “SMEČ”  i OK Gračanica-Fortex – SOK “MOSTAR”.

Pobjednik finalnog susreta u narednoj sezoni obezbijeđuje nastup u premijer ligi BiH.

Nadamo se da će naše igračice zaigrati u završnici prvenstva, očekujemo da će u nedjelju u 14,00 sati obje lukavačke ekipe prikazati dobru odbojku, uz fer i korektnu igru i da će ljubitelji odbojke uživati. Izjavili su za naš portal iz ŽOK “Smeč”.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U gradskom derbiju zok smec je porazen od zok lukavca 0:3 rezultatima po setovima 17:25,19:25,17:25 informacija je iz zok lukavca pozz