fbpx

OK “7 Lukavac” uputio demant na objavu sa svoje Facebook stranice

2 min. za čitanje

Nakon što smo prenijeli informaciju sa zvanične Facebook stranice OK 7 Lukavac da je zbog Sportskog saveza doveden u pitanje opstanak kluba, oglasio se predsjednik Skupštine “OK 7 Lukavac” i uputio demant.

Demant objavljujemo u nastavku:

Netačni su navodi iz pomenutog teksta koji nije dostavljen od bilo kog zvaničnog organa ili funkcionera kluba, da se klub neće moći takmičiti zbog neblagovremene uplate troškova licenciranja i da utakmica I kola Super lige FBiH zakazana za nedelju 09.10., neće biti odigrana. Sve potrebne aktivnosti u vezi s tim su tokom dana obavljene i seniorska ekipa će u nedelju, kao domaćin otpočeti takmičenje u novoj sezoni Super lige FBiH.

Istina je da je bilo problema u vezi pravovremene uplate troškova licenciranja igrača i trenera prema OS FBiH, ali Spotrski savez općine Lukavac to ni na koji način nije prouzrokovao. Naprotiv, Sekretar Sportskog saveza, gospodin Mirsad Halilagić je pružio najveći doprinos da ovu prepreku premostimo i na tome smo mu zahvalni.

Ovim putem izražavamo žaljenje Sportskom savezu općine i njegovom sekretaru Mirsadu Halilagiću za eventualne neugodnosti koje su imali zbog neodgovornog javnog istupa nekolicine naših igrača.

Predsjednik Skupštine kluba

Nusret Ćurović

ODGOVOR SODALIVE PORTALA:

Poštovani,

Nismo dužni objaviti samo ono što nam dostavite, jer da je tako, nikada ništa ne bi objavili o radu i rezultatima OK “7 Lukavac”. Ovoga puta prenijeli smo informaciju sa zvanične Facebook stranice kluba, (koja nije prenijela Vaš demant), ali jeste da je njihova objava donijela rezultat i nadu za opstanak kluba. Objavu smo prenijeli iz jednog i jedinog razloga, da ne dođe do crnog scenarija i da se ne ugasi ovaj odbojkaški klub, koji je evidentno u problemima. Za početak, predlažemo da pogledate zvaničnu Facebook stranicu i “poradite” na informisanju javnosti o radu i rezultatima kluba, na isti način kao što ste poslali demant.

Sa poštovanjem

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Izvinite “giganti”, a zicate se za srpske dresove