fbpx

NK “Prokosovići” saopštenje za javnost

2 min. za čitanje

NK “Prokosovići” u srijedu 20.04.22. godine treba da igra odgođenu posljednju utakmicu 16. kola kao gost u Priluku kod NK “Priluk”.

NK ”Priluk” već je dva puta odgađao utakmicu radi neuslovnog terena. Naša saznanja su da je taj teren i dalje neuslovan a kao dokaz za to su fotografije koje smo preuzeli od FK”Bosna” iz Mionice od 27.03.22.godine.

Kao domaćin su igrali posljednju utakmicu sa NK ”Odžak” u Živinicama (stdaion NK ”Slavena”) gdje je
NK “Priluk” i prijavljen.

NK “Prokosovići” još nije dobio dopis gdje se utakmica u srijedu 20.04.22. odigrava. Pitamo se da li je
NS F BiH I NS TK kao i komisija za licenciranje nogometnih terena uopšte pregledala nogometni teren u Priluku gdje bi eventualno trebala da se odigra pomenuta utakmica.

Podsjećamo ljubitelje fudbala da je NK “Prokosovići” treći rang u BiH, a drugi rang takmičenja u F BiH i jedan je od najstabilnijih i najstarijih ligaša gdje igraju preko 10 godina.

Podsjetit ćemo da svi tereni iz prve i druge lige TK imaju bolje i uslovnije terene od ovog u Priluku. Šta treba da se desi kad se neko od naših nogometaša povrijedi ili slomi nogu, ili domaćini mogu da biraju od susreta do susreta gdje će svoje utakmice odigravati, a uveliko im pomaže I komisija za licenciranje ili to rade u zavisnosti tko im je protivnički rival.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments