fbpx

NAJAVA: Mogu li sarajevski Vukovi probuditi grad

1 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Lukavac je danas izuzetak, zbog činjenice da će FK Radnički biti domaćin prošlosezonskom osvajaču ovog takmičenja, FK Olimpic Sarajevo.

Popularno nazvani “Sarajevski vukovi” svojom pozicijom na premijerligaškoj tabeli ne pokazuju svu svoju moć. Trenutno su deveti (9), sa osvojenih 12 bodova (3 pobjede, 3 remija i 3 poraza). Klub koji sa klupe vodi Mirza Varešanović ove će sezone voditi veliku bitku za opstanak u društvu najboljih a računajući na provjerena imena u sastavu gostiju ne sumnjamo da će u tome i uspjeti. Dodatni teret pred današnji duel stvara i prošlogodišnja titula u kupu, ali i uloga gosta u Lukavcu.

Domaćin Radnički, član drugog razreda bh fudbala trenutno se nalazi na osmoj (8) poziciji na tabeli prve like FBiH. Uz kapitena Kuduzovića, provjerene Jogunčića, Jahića te talentovanog Mujagića, slove za jedan od nakvalitetnijih sastava Prve lige FBiH. Mogu li plavo bijeli pod komandom Zorana Ćurguza srušiti prvaka kupa, te tako u narednom krugu svojim navijačima prirediti još bar jedan istniski spektakl saznat ćemo danas.

Zainteresovanost za današnji dvoboj je velika, pa vjerujemo u ispunjene tribine, veliku borbu i podršku SIOUX-a da će plavo-bijeli uspjeti izboriti plasman u naredni krug.

Utakmica počinje u 16:00 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments