fbpx

Lukavčani u nedjelju gostuju Bosni Royal

2 min. za čitanje

Jedno od najtežih gostovanja košarkaše Lukavca očekuje već u nedjelju u Skenderiji gdje u okviru 15. kola A1 lige igraju utakmicu protiv  Bosne Royal.

Naši košarkaši u ovaj susret ulaze bez rezultatskog imperativa, sa dvije ostvarene pobjede u prva tri kola, što je bio i cilj na otvaranju  druge polusezone.  Novi igrači koji su pristigli kao pojačanja dosta dobro su se uklopili u ekipu.

Jedini problem ekipi  pravi dosta propusna odbrana, koju trener Toplak napornim treninzima pokušava vratiti na nivo iz prve polusezone, te kako naglašavaju  od igre u odbrani će i zavisiti sam ishod narednog meča.  Sa dosta dobrom igrom u napadu Krajišnika, koji se pokazao u dosadašnje tri utakmice kao najbolja opcija u napadu  Lukavca sa preko 20 poena po susretu, te uz standardno dobre Islamovića i Nešića i  dobar raspored koji imaju do kraja Lukavčanima se otvaraju velike mogućnosti.

Bosna se  nakon ogromnih problema koje imaju od kraja protekle sezone i ispadanja iz Lige 12  uspjela konsolidovati, te sa velikim očekivanjima ulaze u nastavak prvenstva. Dovođenje čak šest igrača jasno ističe ambiciju povratka u društvo najboljih košarkaških timova Bosne i Hercegovine.

Mirza Ahmetbašić se za sada pokazao kao najveće pojačanje, te sa svojim  prosjekom od  21 poen po susretu predstavlja najveću prijetnju našim košarkašima. Navijače Lukavca može da raduje je da u utakmici za Bosnu najvjerovatnije neće nastupiti njihov najbolji igrač  Edin Rešidović, kojeg  istog dana očekuje i  utakmica za njegov matični klub Bošnjak na gostovanju u tuzlanskom Mejdanu protiv Slobode. Ipak, i  bez obzira na nastup Rešidovića ekipa Bosne je skup dobrih pojedinaca i u svakom slučaju u izjednačenoj ligi imaju ogromnu prednost domaćeg terena.

Utakmica je na programu u nedjelju 14.02.2016.godine od 18:00 sati u Skenderiji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments