fbpx

KK Lukavac ubilježio prvi poraz u 9 utakmica

2 min. za čitanje

Prva četvrtina pružila je izjednačenu igru sa obje strane tako da se igralo koš za koš i na kraju prve četvrtine Lukavčani su imali 2 poena razlike, 14-16. Prvi time out na utakmici u drugoj minuti druge četvrtine tražio je trener Darko Toplak kad su domaći igrači uspjeli vratiti tu minimalnu prednost i povesti sa 4 poena razlike, 23-19.

Ni time out nije urodio plodom, tako da je kod rezultat 27:19, trener Toplak morao tražiti dodatni time out. Sa jedne Golijanin sa tri vezane trojke,a sa druge Islamović isto sa tri uspješna šuta za 3 poena. Kod rezultata 40:34, naši košarkaši su imali posljednji napad u prvom poluvremenu kada Mešetović gubi loptu na protivničkoj polovini, a Golijanin u zadnjoj sekundi sa zvukom sirene postiže sjajan koš sa tri četvrtine terena. Tako da se na odmor otišlo 43:34 za Gradinu. U trećoj četvrtini se nije imalo šta vidjeti. Malo koševa i sa jedne i sa druge strane, sa dosta izgubljenih lopti tako da taj dio igre treba što prije zaboraviti. Na početku zadnje četvrtine, Islamović postiže tri poena za 50:47, a Nurkanović uzvraća sa dvije vezane trojke i jednom uspješnom kontrom.

Od tog trenutka pa do kraja utakmice, košarkaši Lukavca kao da nisu postojali na terenu. Ponovo su prodali dosta lopti u napadu koje su domaći igrači efikasno kažnjavali košarkaše Lukavca. Na kraju je rezultat glaso 75:56 za KK Gradinu.

Po četvrtinama 14:16, 29:17, 6:10, 26:13. Kao i uvijek najefikasniji je bio Islamović sa 27 poena a slijede Ilić sa 14, Nešić 5, Mešetović 4, Ćosić 3, Toplak 2. Ovu utakmicu treba realizirati i što prije zaboraviti jer slijedi još jedno teško gostovanje narednog vikenda u Vogošći.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments