fbpx

Najava: “Svi na Jošik, Radnički je Lukavac!”

3 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Ljetne pripreme su završene, šef struke Irfan Džindo sa svojim pomoćnicima (Maršalek, Mandalinić) pokušao je na najbolji mogući način pripremiti svoj tim za naredne izazove. Ekipa dječaka sa prosjekom od 20-tak godina, u subotu će u okviru 1.kola Prve lige FBiH, istrčati na teren i suprotstaviti se kvalitetnoj i iskusnoj ekipi Rudara iz Kaknja. Gosti ove sezone važe za jednog od favorita za ulazak u Premijer ligu BiH.

Dakle, jedan od najmlađih sastava lige pokušat će svojim znanjem, borbenošću i zalaganjem osvjetlati obraz lukavačkog fudbala. Nekima od njih će ovo biti prva seniorska sezona, neki su povratnici u plavo bijeli dres, dok ima i onih koji će svojim iskustvom ove dječake znati usmjeriti u pravom smjeru. Jedan od onih koji su prošli lukavačku školu fudbala, i nakon kraćeg izbivanja se vratili na Jošik je i Faruk Kuduzović, koji za naš portal poručuje:

– Pripreme su prošle u odličnoj atmosferi, ekipa je veoma mlada, željna dokazivanja i svi sa nestrpljenjem čekamo utakmicu. Vidi se napredak u igri i mi ćemo ginuti za svaku loptu kako bi dokazali da vrijedimo i da ce akobogda bodovi ostajati u Lukavcu. Pozvao bih cijeli ovaj grad da sutra stane iza nas i podrži nas u borbi koja nas očekuje,a Siouxi će sigurno do posljednje minute svojim navijanjem praviti sjajnu atmosferu,pa da na kraju svi zajedno slavimo.

Akcijom Radnički je Lukavac, krenula je i prodaja sezonskih ulaznica po minimalnim cijenama, kako bi na taj način Lukavac pokazao da živi Radnički, da ovih jedanaest dječaka nisu sami, da cijeli ovaj grad diše za njih, i da je njihova mladost ono što Lukavac podržava i odobrava.

Podržimo naše dječake u Subotu od 17:30, naša podrška može biti ključ njihovog uspjeha.

Podsjećamo one koji nisu nabavili svoju sezonsku ulaznicu, da će istu moći kupiti na kapijama stadiona pred početak utakmice (Zapad 30KM, Istok 20KM).

Glavni sudac ovog susreta je Mirza Kazlagić (Cazin), a njegovi pomoćnici Filip Jarić (Brčko) i Nikola Bošnjak (Pelagićevo).

BUDI RADNIČKI,BUDI LUKAVAC!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments