fbpx

NAJAVA: FK Radnički Lukavac – NK GOŠK Gabela

2 min. za čitanje

U subotu 05.03.2016 god, na stadionu Jošik u Lukavcu, u okviru 16.kola Prve lige Federacije snage će odmjeriti domaćin Radnički i gosti iz Gabele, NK GOŠK.

Jesenji duel ovih timova, odigran u Gabeli ponudio je dobru predstavu, i završen je pobjedom Radničkog golom Salamovića u 93. minuti susreta. U odnosu na taj duel FK Radnički je u svom sastavu pretrpio znatne promjene,te su tako Salamović i Jahić novi članovi FK Goražde, Adin Džafić je otišao kao slobodan igrač, dok golman Mehmed Baščelić zbog narušavanja klubske discipline više nije član FK Radnički. Važno je napomenuti da je kostur ekipe zadržan te će u novoj polusezoni prva postava “plavih” biti jača za Jasmina Moranjkića (FK Sloboda Tuzla) na stoperskoj poziciji ,te Antića i Berbića (FK Radnik Bijeljina) na sredini terena.

NK GOŠK trenutno zauzima 7. poziciju na prvenstvenoj tabeli sa 22 osvojena boda,3 više od Radničkog koji ima 19,i tek je 11-oplasirani,ali uz kvalitetna pojačanja i povoljan raspored na proljeće ne sumnjamo da će se “plavi” ubrzo premjestiti u gornji dio prvenstvene tabele.

U ovom susretu pravdu će dijeliti Frano Jelić iz Širokog Brijega,a njegovi pomoćnici su Velić Stipe i Konta Stjepan (Livno),dok je četvrti sudac Gedžić Darko iz Brčkog.

Adin Džafić nakon kazne od 500KM napustio Radnički: “Nisam trenerova igračka marioneta”

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments