fbpx

Dobri rezultati u prvom dijelu godine

3 min. za čitanje

DSCN0102

Klub se proširio, prije svega otvaranjem sekcije Prokosovići i uključivanjem u rad djece iz dječijeg “Sela Mira” Turija, i trenutno broji oko 200 članova, čime je osnovni zadatak kluba ispunjen a to je uvođenje djece i omladine u sport.

U prvoj polusezoni klub je nastupio na 9 takmičenja, Ilijaš, Srebrenik, Subotica, Modriča, Šabac, Vogošća, Usora, Bugojno i Novi Travnik te na Federalnom prvenstvu za juniore i seniore u Vogošći gdje je ukupno osvojeno 350 medalja i to 119 zlatnih, 93 srebrene i 138 bronzanih medalja. Na turnirima u Ilijašu, Srebreniku i Novom Travniku klub je proglašen najuspješnijim. Na nedavno održanom IKU Svjetskom prvenstvu za seniore u Portorožu u Sloveniji, kao reprezentativci BiH nastupili su Lejla Softić I Dženid Dautović. Lejla je osvojila 2 mjestu u kata timu a Dženid 3.mjesto u borbama do 80kg.

Na zimskom licencnom seminaru u Sarajevu klub je dobio nove trenere, ispitivače, sudije i majstore karate sporta. Trenerske licence dobili su Mehmed Halilović, Lejla Softić, Adin Osmanović, Alma Frkić i Sanel Talović. Ispitivačke licence dobili su Mehmed Halilović i Lejla Softić dok su sudijske licence dobili Azra Ajanović, Lejla Softić, Adin Osmanović i Aldin Osmanović.

Na istom seminara upriličeno je polaganje za majstore karate sporta gdje je 8 kandidata kluba položilo za nova majstorska zvanja:

  1. Lejla Softić, majstor karate sporta Crni pojas 2 DAN,
  2. Adin Osmanović, majstor karate sporta Crni pojas 1 DAN,
  3. Emina Muranović, majstor karate sporta Crni pojas 1 DAN,
  4. Alma Burgić, majstor karate sporta Crni pojas 1 DAN,
  5. Alma Frkić, majstor karate sporta Crni pojas 1 DAN,
  6. Sead Husarkić, majstor karate sporta Crni pojas 1 DAN,
  7. Adis Husarkić, majstor karate sporta Crni pojas 1 DAN,
  8. Armin Ajanović, majstor karate sporta Crni pojas 1 DAN,

U narednom periodu klub nastavlja sa radom sa pripremama za ljetni karate seminar u Kuparima na kojem se očekuju nova majstorska zvanja za takmičare kluba. Krajem avgusta klub će obilježiti svoj jubilej, deset godina postojanja i rada kluba, da bi u septembru mjesecu u Lukavcu povodom dana općine Lukavac, kao domaćini organizovali karate kup “Lukavac 2013” .

U okotobru mjesecu reprezentativce kluba očekuje nastup u Italiji na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i U21.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments