Servisne informacije za 24.07.2013

2 min. za čitanje

NIK_2530 (Copy) Danas opravka puknute vodovodne cijevi u ulici Rudničkoj, obilazak i kontrola rada pumparnica (prioritet Gornji Bistarac naselje Dvori), zamjena određenog broja vodomjera, isključenja sa mreže određenog broja korisnika usluga koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima, za grijanje obilazak vrelovodne mreže i drugi radovi.

Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju, posebno u visinskim zonama. Ovim putem Vas molimo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.
Odvoz smeća odvija se prema ustaljenom rasporedu.

Odlukom o komunalnom redu (čl.115) mjesta za smještaj posuda za kućno smeće za postojeće objekte, određuje Komisija čiji sastav čine predstavnici službi nadležnih za komunalne poslove, za poslove urbanizma, za inspekcijske poslove i predstavnikl davaoca usluga. Mjesta za smještaj posuda za kućno smeće za nove objekte moraju biti određena urbanističko-građevinskom dokumentacijom. Takođe, mjesta za posude za smeće nesmiju se određivati na zajedničkom stepeništu ili na ulazu u zgradu. Mjesto na kome se drže posude za smeće mora se održavati u čistom i urednom stanju.

Danas košenje trave u krugu JZU Dom zdravlja , mašinsko-ručno metenje u ulicama Kule, Poštanska i Redžepa ef. Muminhodžića, uređenje prostora parka u Sarajevskoj i u ulici Trg slobode.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

(SodaLIVE.ba/JP RAD Lukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments